Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVNA KLINIKA

Riješili 2200 slučajeva, a sad imaju i novi prostor za rad

24.02.2015., Zagreb -  U Pravnoj klinici Pravnog fakulteta u Zerjavicevoj ulici odrzavaju se dani otvorenih vrata.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
25.02.2015.
u 11:30

Klinika se sastoji od sekcija, a svaka je zadužena za dio pravnih problema

U prošloj godini riješili su čak 2200 pravnih slučajeva, a organizirani u devet grupa od jučer su u Žerjavićevoj 6 dostupni onima kojima je potrebna pravna pomoć, a ne mogu si je priuštiti. Novo mjesto za rad, ističu studenti Pravne klinike, olakšat će primanje stranaka, ali i njihovu pripremu za slučajeve.

– Javljaju nam se ljudi iz svih dijelova Hrvatske, u posljednje vrijeme najviše s problemima ovrhe. Pomažemo svima, a imamo i vanjske, odnosno mobilne klinike pa odlazimo i u ostale gradove, nismo uvijek samo u Zagrebu – rekla je Mirta Horvat iz Grupe za suzbijanje diskriminacije i prava manjina Pravne klinike. Kako kaže studentica, kad je klinika tek osnovana 2010. godine, u njoj je radilo svega dvadesetak studenata, dok je do danas kroz nju prošlo njih više od stotinu. – Od volontiranja u klinici najviše, zapravo, dobivamo mi. Pomažemo ljudima, ali stječemo praksu kako bismo poslije postali dobri pravnici. To je vrlo vrijedno iskustvo – rekla je Mirta Horvat. Na svoje studente ponosan je i voditelj Pravne klinike te profesor na Pravnom fakultetu Alan Uzelac. Kako kaže, studenti postaju sve vještiji u rješavanju slučajeva iako sa svojim karijerama tek počinju.

– Za određena područja koja mi pokrivamo jednostavno ne postoje dovoljno specijalizirani pravnici pa smo možda i sposobniji da ih riješimo – objasnio je Alan Uzelac te dodao kako slučajeva za kliniku ima sve više. U pet godina studenti, uz pomoć mentora, riješili su 4000 slučajeva, a samo prošle godine zaključeno je više od pola ukupnih problema građana.

>>Pravna klinika od jeseni u većem prostoru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije