Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetne frizure

Repić i pramenovi ljetni su hit

Frizerski studio Marcela, Ilica 49
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/7
27.07.2016.
u 12:30

Najvažnije je, kažu frizeri, pripremiti kosu da "puca od zdravlja", a nakon toga lako je izabrati frizuru.

Prije mora neke djevojke svrate k nama da im napravimo punđu ili pletenice koje onda ne raspuštaju desetak dana na ljetovanju – može se čuti po nekim frizerskim salonima kako neke djevojke postižu moderan izgled kose za odlazak na plažu. Druge se pak pobrinu da pripreme kosu za more maskama ili je zaštite šeširom na plaži pa ne spavaju s ukosnicama.

Kratka smeđa u dugu plavu

Kratka ili duga, u visokom repu ili u opuštenim valovima, prirodni balayage ili pastelni pramenovi... Trendovi vezani za ljetne frizure raznoliki su. Jedini je imperativ sjajna i njegovana kosa. Zato u frizerskim salonima nude mnoštvo tretmana kojima se kosa priprema prije odlaska na ljetovanje jer će biti izložena suncu i morskoj soli koji je oštećuju, ali nude i regenerirajuće tretmane kojima se obnavlja nakon godišnjeg odmora.

U frizerskom salonu “Marcela” Anamary Mužar predstavila nam je novi tretman Eslabondexx.

– Tretman je to kojim je bivša misica Ivana Ergić svoju kratku smeđu kosu zamijenila dugom plavom, a kosa joj je ostala mekana i neoštećena – objasnila je Anamary, koja iza sebe već ima šest godina radnog staža iako su joj tek 24 godine. Tretman kojemu se podvrgnula Ivana Ergić pomoći će vam da kosu perete rjeđe jer će tretman djelovati tako da se vlasište manje masti. Nakon što se mladi tim frizera u frizerskom salonu “Marcela” pobrine da kosa “puca” od zdravlja, preporučit će frizuru prema obliku lica, ali i jednostavnu za održavanje.

– U salonu nas radi osmero i svi imamo drukčije frizure. Zato nam ne trebaju katalozi jer klijenti pokažu na neku od naših frizura kada ih pitamo kakvu žele – s osmijehom je objasnila Anamary. Muški klijenti zadovoljni su ako je frizura brzo gotova i ako što duže ne moraju opet k frizeru. Oni modno osvješteniji ovo će ljeto pak njegovati repiće ili ostavljati gornji dio kose dužim, a sa strane će tražiti što kraću kosu. Žene se najčešće odlučuju za prirodan izgled pa su najtraženiji balayage i babylights-pramenovi. A one hrabrije oduševit će se zasigurno pastelnim pramenovima.

 

Igra pastelnim bojama

Ivana Marušić vlasnica je frizerskog salona “She cuts your hair”, kojem je zaštitni znak eksperimentiranje bojama. Jednoličnu kosu osvježit će ružičastim, zelenim ili platinastoplavim pramenovima, koji su ovo ljeto pravi hit. – Pastelne boje nisu rezervirane samo za alternativce, nego za sve koji se žele istaknuti na plaži. A boje ne ostaju dugo na kosi pa su idealne za ljetno eksperimentiranje – objasnila je Ivana, u čijem salonu kosu njeguju Ida Prester i Maksim Mrvica. Ljeto je za opuštanje pa ne morate robovati nikakvim trendovima, već nosite ono što vam je najjednostavnije za održavanje, zaključak je frizera. Zapamtite da je kosa ukras koji uvijek i svugdje nosite sa sobom.•

Komentara 1

Avatar Slavonija2014
Slavonija2014
18:19 28.07.2016.

Djevojke s repićima volim!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije