Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javna osuda

'Referendum o braku civilizacijski je korak unazad'

gay zastava
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
29.11.2013.
u 11:13

Pozivaju sve građane da u subotu izađu na marš solidarnosti koji kreće u 11 sati s Cvjetnog trga te da glasaju "protiv".

Klub studenata Filozofskog fakulteta javno je, priopćenjem, osudio inicijativu U ime obitelji. Kažu kako se njome manjinskoj LGBTIQ zajednici nastoji uskratiti pravo na ulazak u brak kao jedno od osnovnih ljudskih prava.

- Za razliku od trenutnog sustava u kojem financijski, politički i tradicionalni pritisci proizvode cijeli niz osobnih životnih tragedija koje razaraju obitelj, smatramo da LGBTIQ osobe heteroseksualnim partnerima ni na koji način ne ugrožavaju ulazak u instituciju braka, niti se bave njihovim funkcioniranjem unutar iste. Ipak, upravo se ta zajednica prikazuje kao opasnost za društvo, čime se od nje stvaraju građani drugog reda. Iako inicijativa „U ime obitelji“ tvrdi da nikoga ne osuđuje, ovim se ni kriva ni dužna kažnjava cijela jedna skupina društva. U kontekstu uređenog demokratskog društva Klub studenata Filozofskog fakulteta drži da do takvog referenduma uopće nije smjelo doći, stoji u priopćenju.

Smatraju kako su ciljevi inicijative duboko nemoralni i obmanjujući te predstavljaju civilizacijski korak unazad kojem se svatko treba kategorički suprotstaviti.

Pozivaju sve građane da u subotu izađu na marš solidarnosti koji kreće u 11 sati s Cvjetnog  trga te da glasaju "protiv".

-  Jasno kažite ''NE'' fašizaciji društva!, poručuju studenti.

Komentara 9

Avatar whitesox
whitesox
11:36 29.11.2013.

titovi pioniri!!koriste riječnik od prije 20 i više godina!ko ih je tako odgojio? izgubljena generacija a i mi snjima:(((

ŠS
Štap sa glavom
11:44 29.11.2013.

Tako je. Treba spriječiti fašizaciju društve i uvesti kolektivizaciju i nacionalizaciju. Jako dobra parola na vaš današni Dan Republike. Živjela napredna omladina na čelu sa Titom i Partijom. A sve zaostale i zatucane na preodgoj i otvaranje očiju.

K7
Kiki 7
12:46 29.11.2013.

Moj komentar na marš - marš!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije