Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi problemi nakon uhićenja

Reciklažna dvorišta odbijaju primiti glomazni otpad

22.10.2014., Zagreb - Reciklazna dvorista na Kajzerici i u Zagorskoj ulici.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
23.10.2014.
u 13:00


Iz Holdinga postupak pravdaju nedostatkom direktora

Slučajnost ili ne, ali nakon uhićenja samog vrha zagrebačke uprave već su počele prve poteškoće u životu metropole.

Vraćali građane

Problem se pojavio na prikupljanju glomaznog otpada koji Čistoća jučer nije preuzimala u reciklažnim dvorištima. Građani o tome nisu službeno obaviješteni pa su ih djelatnici Čistoće jučer vraćali kući s punim prikolicama otpada. Što,naravno, nije dobro primljeno.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

– Jedva sam si uspio srediti besplatan prijevoz za odvoz starog kauča i hladnjaka, a vi me sada vraćate. Dajte, dečki, pa za krevet više ili manje nitko neće praviti probleme – nagovarao je djelatnike u jednom reciklažnom dvorištu Zvonko Leto. No, kao i brojni drugi građani, otpad je morao vratiti.

– Žao nam je, do daljnjega ne primamo glomazni otpad – rečenica je koju su ponavljali radnici u osam od ukupno devet reciklažnih dvorišta. Glomazni otpad tako se mogao iskrcati jedino na Jakuševcu, gdje su kazali da još uvijek primaju manje količine. Na pitanje zašto se otpad ne može odložiti kada su kontejneri poluprazni, djelatnici nisu dali odgovor, kazavši samo da izvršavaju naredbe šefova.

U upravi Holdinga prvo su bili iznenađeni informacijom da se glomazni otpad od građana nije preuzimao.

– Reciklažna dvorišta se prazne, pa u to vrijeme, što traje najdulje dva ili tri sata, nije moguće primiti otpad – kazali su iz Holdinga. No, nakon informacije da je ista politika u svim reciklažnim dvorištima, neslužbeno smo dobili objašnjenje da se čekalo da netko preuzme ovlasti pritvorenog direktora Miljenka Benka i da je taj problem riješen.

Daniela Franić, koja je preuzela vođenje Holdinga, preuzela je i vođenje Čistoće pa će se svi dokumenti koje je potrebno potpisivati da bi sve funkcioniralo sada biti i potpisani. Od sutra očekujemo potpunu normalizaciju poslovanja – kazali su iz Holdinga.

Odvoz obavite danas

Dodali su da se građanima ispričavaju te ih pozvali da već danas otpad mogu ponovno dovoziti. Inače, Čistoća sav glomazni otpad koji prikuplja od građana privremeno skladišti na posebnu plohu na odlagalištu na Jakuševcu, gdje ga je navodno već oko 300 tisuća tona. Otpad je jedno vrijeme s Jakuševca, na kojem ga je zabranjeno odlagati, odvozila tvrtka C.I.O.S. u vlasništvu pritvorenog Petra Pripuza, a upravo taj ugovor USKOK navodi kao razlog privođenja Pripuza, Bandića, i drugih suradnika.

Komentara 11

Avatar kozoderec
kozoderec
14:23 23.10.2014.

Ja imam rješenje. Do sada smo nekoliko puta godišnje odlagali glomazni otpad u svojoj ulici i došao je kamion sve počistio i sve je štimalo. Sada reciklažna dvorišta odbijaju primiti glomazni otpad i ljudi neznaju kud će snjim. Predlažem daa se glomazni otpad ne stavlja na divlje deponije nego da se jednostavno izbaci na sred ulice.

2X
2Xgeneral
16:24 23.10.2014.

neka voze u reciklažno dvorište remetinec!!! diobro došli, miki čeka!

DA
daine
17:33 23.10.2014.

a šta reči.... užas, toliko o Zagrebu. ja sve prodam što mogu i željezo, boce, papir. Sila Boga ne pita

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije