Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gračansko dolje

Razbojnici u tri mjeseca dvaput orobili istu zagrebačku obitelj

policija
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
23.08.2014.
u 11:34

U velikom smo strahu, izvan sebe smo, kaže M. K. koja vjeruje da će zagrebačka policija pronaći počinitelje

Banda razbojnika upala je u kuću u Gračanskom Dolju u četvrtak oko pola tri ujutro i ukućanima prijetila oštrim predmetom. Obitelj supružnika B. K. (58) i M. K. (53) gotovo isti scenarij doživjela je točno tri mjeseca ranije, 21. svibnja ove godine. Tada im je razbojnički trio s maramama preko lica oko 21.40 sati pozvonio na vrata obiteljske kuće. Kada su otvorili vrata, oblio ih je hladan znoj, a razbojnici nisu gubili vrijeme već su odmah nasrnuli na supružnike i ubrzo ih svladali te otišli s plijenom većim od 30.000 kuna.

Mirni supružnici jedva su se oporavili od tog incidenta, da bi im nakon tri mjeseca razbojnici ponovno došli na vrata. Ovaj put nisu čekali da im otvore već su to u gluho doba noći učinili sami. Posao nisu mogli obaviti u potpunoj tišini pa su se ukućani ubrzo digli na noge i ponovno ugledali maskirani trio. Ponovno, jer, kako kažu, sigurni su da je riječ o identičnim razbojnicima. Zaprijetili su im oštrim predmetom te pred njihovim očima u torbu utrpali oko 40.000 kuna te dokumente.

Potom su, kao i prošli put, otišli iz kuće. Ponovno su policiji opisali razbojnike i uzdaju se u njihovu pomoć. Zato nisu željeli davati izjave, kako ne bi omeli istragu.

U velikom smo strahu, izvan sebe smo – iskreno je rekla M. K. koja se nada da će policajci razbojnike ovaj put uhvatiti i prištedjeti im moguću novu traumu.

Komentara 10

BO
bolesnodrustvo
12:14 23.08.2014.

A da se opljačkani prisjete s kim djele informacije o količini novca koji drže u kući možda bi pronašli lopove.

TT
tik tak
15:32 23.08.2014.

Ovaj specijalac mi je sumnjiv pa ako je i u mirovini nije zaboravio što je naucio u policiji.Pa u tri pljačke i obična baba bi se bar jednom odbranila a siguran sam da taj nije u kući bez oružja!!!

MI
marsovac_i23
01:15 24.08.2014.

Umjesto što su ostali bez 70 000 kn u dva navrata, mogli su uloziti 200-njak eura u vlastitu sigurnost pa vise ne bi bila 3 razbojnika,pitanje je da li bi se i jedan žive glave izvukao ! Stoka banditska ne razumije drugi jezik, oplesti sa oružjem pa da vidimo tko ce biti ''hrabar'' iduci put.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije