Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U maksimiru proslavili 40. rođendan doma umirovljenika

Radojka Šverko: Uskoro ću vam se i ja pridružiti ovdje u domu

21.06.2016., Zagreb - Vrtna zabava u Domu umirovljenika Maksimir.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/3
22.06.2016.
u 15:00

Na obljetnici gostovale su glazbene dive, koje su se penzionerima posebno svidjele

“Kud plovi ovaj brod” s Radojkom Šverko jučer su uglas pjevali umirovljenici Doma za starije osobe Maksimir, koji su na vrtnoj zabavi slavili 40. rođendan objekta na Ravnicama. Nakon lagane zakuske, glasovi svevremenskih glazbenih diva Radojke Šverko, Zdenke Kovačiček, Gabi Novak i Danijele Pintarić štićenike doma čak su i rasplesali, a kako su sami objasnili, bolju obljetnicu dosad nisu imali.

– Dođu nam redovito neki gosti, ali ovo nam se posebno sviđa jer je riječ o pjesmama naše mladosti. Vrijeme vam je to kad je pjesma imala melodiju i lijepe riječi, nije bila samo drmeš kao današnje što ih voli mladež – otkrila nam je umirovljenica Ana koja, kako je sama objasnila, i u svojoj sobi redovito sluša radio. Voli i pjevati, ispričala je, ali više nego što je kolege vole slušati pa si samo ponekad da oduška.

– Nemam ja baš sluha, ali to ne bi trebalo nikoga spriječiti da se zabavlja – na brzinu je rekla simpatična gospođa pa nastavila pjevati “Lanternu”, koju je uz domski zbor izvela Šverko. Najdraža je ona pjevačica nekadašnjem profesoru Tomi. Ne voli samo njezin glas, već i stas, pa ga je posebno razveselila kad je rekla da bi se i ona uskoro mogla pridružiti umirovljenicima u Maksimiru.

– Kad gledam vas, kao da gledam u zrcalo kada sam bez šminke – iskrena je bila pjevačka diva, dok je umirovljenik Tomo zaključio kako on, sa svojih 78 godina, ima vremena još pričekati da se Šverko doseli. Osim pjevačica, na vrtnoj zabavi umirovljenika nastupile su i najstarije zagrebačke mažoretkinje, koje treniraju upravo u domu na Ravnicama.

– Imaju one redovite nastupe, rado ih gledamo. Ali to su mlađe naše kolegice, ove koje se još uvijek mogu jako dobro gibati – objasnila je Marija, jedna od štićenica doma, te dodala kako nisu mažoretkinje jedina aktivnost kojom se mogu baviti u domu. Tjelovježba, radionice, novinarska grupa samo su neke aktivnosti kojima se svaki dan zaokupljaju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije