Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova pravila

Radićevom će moći voziti samo 150 stanara, a bit će i pod video nadzorom

anketa Radićeva
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
30.06.2016.
u 11:05

Iz Grada su pojasnili da je potrebno postaviti stupiće kako bi se regulirao promet i povećala sigurnost pješaka

Dozvolu za promet vozilima Radićevom ulicom, nakon što završi njena obnova, imat će samo 150 stanara, vlasnika poslovnih prostora i vozila dostave, jer će kod kućnog broja 42 biti postavljeni automatski podizni stupići.

Prema informaciji iz Grada, na taj potez su se odlučili jer su tijekom pripreme radova u Radićevoj ulici uočili da se njome, unatoč tomu što je pješačka zona, odvija intenzivan promet vozilima.

– Osim stanara koji imaju dozvolu za ulazak u pješačku zonu zbog parkiranja u dvorištima, puno je vozila dostave koja koriste Radićevu za prolaz na Trg bana Jelačića i u Tkalčićevu, a s obzirom na to da je riječ o pješačkoj zoni, potrebno je postaviti stupiće kako bi se regulirao promet i povećala sigurnost pješaka – kažu u Gradu.

Uza stupiće, postavit će se i dvije kamere koje će ulicu danonoćno snimati, a funkcionirat će tako da će prepoznavati registarske oznake vlasnika s dozvolom te će svima onima koji uđu bez dozvole na kućnu adresu biti poslane prekršajne kazne. Vrijednost zahvata s dopremom struje i interneta te održavanjem procijenjena je na 190 tisuća kuna. 

Ključne riječi

Komentara 5

SW
swimm
12:57 30.06.2016.

pa neka onda tih 150 stanara i plati obnavljanje ulice,kamere,stupice,rampe,uređenje fasada,odrzavanje

Avatar maxist
maxist
11:43 30.06.2016.

Krasno,..i onda netko zavidno gleda na Zagreb...Tu nikada ne moram ići pa i ne koristim ali uskoro kako je krenulo Parkirne zone će počinjati u Sisku a završavati u Bistri a od Britanca do Kvatrića će biti obustava prometa i pješačka zona. Umjesto pronalaženja kvalitetnijih rješenja jednostavno se odalami stupiće (rođo postavlja!) i zabrana ! Mizerni "stručnjaci" koji su si glavni grad pretvorili u (po meni posprdno) -metropolu !

DU
Deleted user
11:46 30.06.2016.

Meh, ja bih zabranio kompletan centar za promet. Samo bicikli, tramvaji i taxi. Sve ostalo van.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije