Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U parku prirode

Punionica za elektroaute na Medvedgradu

04.08.2015.
u 08:43

Vlasnici električnih automobila svoja vozila odnedavno mogu puniti u svim javnim garažama u gradu

Punionica za električne automobile postavljena je jučer na Medvedgradu, a uskoro, objasnili su iz Parka prirode Medvednica, na području parka postavit će se još dvije. Na taj način omogućit će se pokretanje ekoloških automobila onim posjetiteljima koji, zapravo, park prirode i najmanje zagađuju, budući da vozila na struju ne proizvode štetne ispušne plinove.

Podsjetimo, vlasnici električnih automobila svoja vozila odnedavno mogu puniti u svim javnim garažama u gradu, a prva punionica u Zagrebu otvorena je prije četiri godine ispred Energetskog instituta “Hrvoje Požar”     

>> Ako kupujete električni automobil, ovo će vas zanimati!

Komentara 4

Avatar lvan12
lvan12
10:40 04.08.2015.

Koji biser je to stavio gore?! 1. Ideja je da se gore ide pjesice a ne autom... 2. Besmisleno je punionicu stavljati na vrh ili na djelu gdje se "spusta" sa sljemena, jer se baterije ionako napuno rekuperacijom energije kocenjanja prilikom silaska sa sljemena... Stoga punionice imaju jediono smisla u podnozju prije uspona na sljeme, u Gracanima, Bistri ili kod Stubaka gdje pocinje uspon. 3. Punjenje traje nekoliko sati, sta ce netko raditi tamo u to vrijeme dok ceka da mu se napuni auto... Do tada moze ionako pjesice gore. 4. Punionice jedino imaju smisla na javnim parkinzima, garazama , shoping centrima i sl. Gdje se ljudi ionako zadzavaju po 2-3 sata.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
14:22 04.08.2015.

odlična lokacija - predviđam da će godišnje tri auta koristiti ovu uslugu...

ZA
zambezi
14:37 06.08.2015.

Dok se spusti u Zagreb,vec su mu se baterije ispraznile.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije