Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bukovačka

Puknuće kolektora iz 1939. stvorilo je veliku rupu u cesti

rupa
Foto: Jakov Novak
27.01.2015.
u 10:00

Kolektor se nije mijenjao još od ugradnje i posve je dotrajao. Vodoopskrba i ZG ceste sanirat će rupu sljedećih nekoliko dana

Pet metara duboka rupa nasred prometnice jučer ujutro dočekala je vozače i stanare Bukovačke ceste.

Asfalt, koji je počeo popuštati još u petak, za vikend je otkrio razmjer praznine iznad koje su svaki dan prolazila vozila, a koja je nastajala postupnom erozijom tla.

Oštećenje je nastalo zbog puknuća bočnog dijela kanalizacijskog kolektora u dužini od pet metara, što je dovelo do ispiranja tla u javni kanalizacijski sustav, javljaju iz Vodoopskrbe i odvodnje čiji su djelatnici u suradnji sa Zagrebačkim cestama jučer počeli sanirati rupu.

– Do puknuća je došlo zbog dotrajalosti kolektora i obilnih padalina lani. Kolektor je, naime, postavljen 1939. i odonda nije promijenjen – objašnjavaju radnici.

Koliko će sanacija trajati, znat će se danas, no predviđa se da će biti gotova za dva dana.

– Jednom kad se kolektor sanira, popravit ćemo asfalt koji bi trebao biti gotov unutar 24 sata – kažu u Zagrebačkim cestama.

Zbog posebne regulacije prometa od Božidarevićeve do kružnog toka kretanje vozila u smjeru sjever – jug bit će otežano. Sličan su problem nedavno imali i u Marohnićevoj, gdje je asfalt propao na više mjesta zbog puknuća kolektora.

Sanaciju su čekali tri mjeseca zbog izrade tehničkog rješenja i javnog natječaja, a predviđeno je trajanje sanacije mjesec dana, nakon čega će ulica opet biti otvorena za promet.

Komentara 3

Avatar dr. Evil
dr. Evil
11:22 27.01.2015.

jel ima garanciju?

LI
liskovaca
10:25 27.01.2015.

mjesec dana za sanaciju??????

BJ
boris.jagar
11:29 30.01.2015.

Zagrebačka kanalizacija je zrela za cijelokupnu rekonstrukciju, ali jednostavnije je bilo pare potrošit u pročistač, dok je mreža u totalnoj banani!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije