Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatečeni

Puklo na Pantovčaku, u 34 ulice ostali praznih slavina i crpili pitku vodu iz cisterni

06.02.2012., Zagreb -  U Savskoj cesti kod broja 21 pukla je cijeva za vodu. Radnici rade na otklanjaju kvara. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zeljko Lukunic/PIXSELL
28.02.2015.
u 13:30

Vodoopskrba i odvodnja poslala raspoložive ekipe da pooprave puknuće na području četvrti Podsljeme i Gornji grad - Medveščak

Dok dio stanovnika podsljemenske zone jučer od jutra nije bio opskrbljen vodom, one koji žive oko Šestina i Mlinova nestanak vode zatekao je taman nakon povratka s posla.

Dok su se mladi spremali za izlazak, djelatnici Vodoopskrbe i odvodnje (ViO) oko 19 sati isključili su 20 ulica iz sustava.

U vrtiću i bolnici

Posljedica je to puknuća magistralne cijevi u Ulici Pantovčak, zbog čega su u tom dijelu grada ostali bez vode još u 10.30 sati. Iz ViO-a su odmah poslali sve ekipe na teren. No, kvar je bio toliki da su do kraja dana čak 34 ulice bile bez vode - Ulica Pantovčak, Gornje Prekrižje, Demercova, Kršinićeva, Voukova, Goljak, Hercegovačka, Istarska, dio Pavlinovićeve, Bulatova, Jadranska, Bosanska, Višnjica, Andrijevićeva, Šestinski Trg, Mlinovi, Šestinski vijenac, Šestinski Kraljevac, Kecerini, Somuni, Kelkovići, Šušnjevac, Bolteki, Mitaki, Kraljevec, Potočani, Gorjani, Lovćenska, Durmitorska, Dedići, Kulmerska, Šestinski vrh, Gramaća i Ive Serdara.

–Pobrinuli smo se da građanima ne nedostaje pitke vode pa smo na teren poslali sve raspoložive cisterne. Najviše smo pažnje posvetili dječjem vrtiću Pantovčak, a i bolnica Goljak imala je vode – rekla je Ana Glavan iz ViO. Vijest o nedostatku vode zatekla je i predsjednike četvrti Podsljeme i Gornji Grad - Medveščak pod koje spadaju ove ulice.

Spremni za sve situacije

–Nijedan prigovor nije upućen u četvrt. Spremni smo i za situacije ako vode nema dulje vrijeme. Dolazi cisterna i s rotirkama zovemo stanovnike da dođu po vodu - kaže predsjednik GČ Podsljeme Krešimir Kompesak. Srećom, situacija nije bila toliko ozbiljna kao 2012. kada je na križanju Selske i Zagrebačke avenije pukla vodovodna cijev i voda poplavila okolne kvartove. Građani su ispumpavali vodu iz automobila, a poplavljeni su i brojni lokali. Zbog kvara propala je i cesta, koju su sanirali dva dana.

Komentara 2

HA
hanna
07:35 01.03.2015.

kad će ljudi skužiti da kad pukne cijev kasno je za ljavljanje:)))))

NB
Ne_Bumo_Se_Dali
15:31 28.02.2015.

Ulica Vince, na granici Šestinskog prilaza i Dedića niti je spomenuta u ovom popisu, niti su stanovnici obaviješteni, niti je u ulicu došla cisterna. A Krešimir Kompesak, predsjednik GČ Podsljeme stanuje u Dedićima, svega 300 m od te ulice! Krešimire,e, dej se javi, nijemamo vode!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije