Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RANJEN MICHAEL LJUBAS

Vlasnik portala Dnevno.hr upucan u nogu, napadač pobjegao s pomagačem?

Michael Ljubas
Foto: Goran Jakuš/ PIXSELL, Saša Četković
1/17
07.12.2015.
u 22:15

Po onom što je sada poznato, Ljubas je propucan u trenutku kada je izašao iz vozila, što također upućuje na to da su ga napadači pratili, a neslužbeno se spominje da bi mogući motiv napada mogli biti dugovi

Poduzetnik Michael Ljubas, vlasnik portala Dnevno.hr i novina 7 Dnevno, ranjen je u pucnjavi malo prije 19 sati na Selskoj 131. Prema onom što je za sada poznato, nepoznati napadač u Ljubasa je ispalio više hitaca, nakon čega je pobjegao. Ljubas je ranjen u nogu, nakon čega je prevezen u bolnicu, a na mjesto događaja u blizini Inine benzinske pumpe, uskoro je stigla policija, koja je počela potragu za napadačem.

Pojedini očevici spominju da je počinitelj imao i pomagača, da su pobjegli motorom, što je navodno snimljeno na nadzornim kamerama Inine benzinske pumpe. Ako se ta informacija pokaže  točnom, to bi značilo da Ljubas nije bio slučajna meta, već se radi o pomno isplaniranom napadu.

Hodak razgovarao s Ljubasom

Hina javlja da se iz izvora bliskih istrazi doznaje da je bio meta napada, a ne kolateralna žrtva pljačke benzinske postaje. Policija ni u jednoj izjavi, kao niti prvoj SMS poruci medijima nije spomenula da je na benzinskoj postaji u Selskoj u pitanju bila pljačka ili pokušaj tog nedjela. Da nije riječ o "običnom" zločinu, svjedoči i podatak da su na očevidu uz mnoštvo kriminalističkih službenika bili i visokorangirani policijski dužnosnici. 

No, odvjetnik Zvonimir Hodak za Hinu je izjavio da je razgovarao s Ljubasom koji tvrdi da je ranjen u pokušaju pljačke na benzinskoj postaji. Više čitajte ovdje.

– Bili smo u kafiću koji se nalazi svega nekoliko metara od mjesta gdje se to dogodilo, no nismo čuli nikakvu pucnjavu, iako je prozor bio otvoren. Da se nešto događa, shvatili smo kada smo čuli da dolaze policija i hitna pomoć. Izašli smo van i vidjeli čovjeka kako leži na podu, pored otvorenih vrata crvene Honde. Bio je u nesvijesti, a sebi je došao kada je došla hitna pomoć koja ga je odvezla –kazao je jedan od gostiju kafića, u blizini kojeg je Ljubas ranjen.

Propucali ga kada ja izašao iz vozila

Po onom što je sada poznato, Ljubas je propucan u trenutku kada je izašao iz vozila, što također upućuje na to da su ga napadači pratili, a neslužbeno se spominje da bi mogući motiv napada mogli biti dugovi. To bi značilo da će policija u potrazi za Ljubasovim napadačem(ima) zasigurno morati pročešljati i poslovanje brojnih tvrtki koje se povezuju s njim. On se inače u javnosti prije nekoliko mjeseci spominjao kao jedan od većih poreznih dužnika, čije su tvrtke upale u financijske probleme, a neke su završile i u stečaju.

S obzirom na to da je Ljubas i vlasnik portala Dnevno.hr, policija će se zasigurno  baviti i tim djelom njegova poslovanja, tim više što portal Dnevno ima i registrirane domene u Srbiji i BiH. Drugim riječima, iako se za sada kao motiv ranjavanja spominju dugovi, nije nemoguće i da se Ljubas nekim zamjerio načinom na koji njegovi portali izvještavaju. O Ljubasovu ranjavanju sinoć se oglasio i HND. – Ne znam niti motive niti detalje tog slučaja, no osuđujem svaki napad na bilo koga. A s obzirom na to da je gospodin Ljubas vlasnik barem jednog medija, kada budemo znali više detalja o događaju, obratit ćemo se i priopćenjem – kazao  je  predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković.

>> Iz automobila automatskim oružjem ranjen poznati beogradski odvjetnik

>> Zadranina (22) odbila 15 godina starija djevojka, a on iz pištolja pucao u strop

>> Noćna pucnjava uznemirila mještane sela kraj Požege

Komentara 69

Avatar Bruno
Bruno
21:49 07.12.2015.

Lubas je stari prijatelj Josipa Perkovica, vlasnik je dnevno hr gdje udara po srbima , dnevno rs gdje udara po Hrvatima + dnevno ba. Prljav posao kojim se bavi vjerovatno nije jedini. "Dnevno rs/hr udba" u google , dokaza ia i dokumenata na pretek.

AR
aristip
20:11 07.12.2015.

Hm, a u vrijeme te pucnjave jeli Petrina još bio u Zagrebu :) ???

JO
jono
20:24 07.12.2015.

Zar nije sreća da je normalni građanin bio naoružan i ranio lopova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije