Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najbolji u gradu

Prvi smo ušli u bazen na Sveticama, otvara se sredinom kolovoza

05.05.2015., Zagreb -  Radovi na bazenima u Sveticama su u punoj snazi, postavljajuje se izolacije u bazenima a u podzemnoj etazi instaliraju se pogoni za filtraciju i zagrijavanje vode. Otvorenje za gradjanstvo i uporabu predvidjeni su za konac osmog mje
11.05.2015.
u 13:00

Šest godina se gradilo (prekid od 2009. do 2011.), vrijednost radova 79 mil. kuna

Zagrepčani će se od sredine kolovoza moći kupati u bazenu na Sveticama, koji se gradi na mjestu starog bazena, zbog oronulosti zatvorenog 2002. Iako je plan bio da bazen bude spreman već za početak kupališne sezone u lipnju, rok je pomaknut jer su radovi prvog izvođača 2009. zbog stajanja bili u lošijem stanju nego se moglo predvidjeti pa je dulje trajala i sanacija.

Podsjetimo, tvrtka Konstruktor iz Zlatara počela je graditi kompleks 2009., no posao je, iz nikad rasvijetljenih razloga, prekinut 2011. nakon odrađenih 30 posto radova i utrošenih 22 milijuna kuna. Radovi su nastavljeni tek u veljači 2014. nakon javnog nadmetanja za novog izvođača.

Kada se bazen završi, bit će najmoderniji i najveći u gradu, sadržajima bogatiji i od onog u Utrini iz 2004. Kompleks ima tri bazena: veliki olimpijski (50 m dužine, 25 širine, 2,2 m dubine), mali bazen za rasplivavanje (25x13,7x1,4m) te bazen za obuku plivača (8x6x0,4 do 0,8 m).

Bazen će, kao i ostale u gradu, koristiti i klubovi i građani. Na krovu ulaznog dijela bit će tereni s umjetnom travom za badminton, stolni tenis, mali nogomet i košarku, dok će uz bazen biti i teren za odbojku na pijesku, dječje igralište te šah s velikih figurama. Sa zapadne strane nalazit će se prostor za sunčanje, a s istočne saune (turska, finska, bio) te jacuzzi. Ti sadržaji dat će se u najam kao i kafić koji će biti uz tribine na otvorenoj etaži +1 s koje će pucati pogled na cijeli bazen.

Ispod saune u podrumu velik je prostor za teretanu i fitness dvoranu. Vrijednost radova je 79 milijuna kuna, a ispod bazena krije se cijela infrastruktura – stotine metara raznih kablova i cijevi, kotlovnica i filteri za čišćenje vode.

– Podzemni dio je bio najzahtjevniji, no imamo još posla na popločenju i uređenju interijera te vanjskom dijelu kompleksa – kaže Dominik Horvat, jedan od voditelja gradilišta iz tvrtke Zagreb Montaža.

Ključne riječi

Komentara 15

DI
dinamojavolim1
13:32 11.05.2015.

bravo,zagrebu fali bazena

LA
LANA555
14:59 11.05.2015.

Miki kolko ce upad kostati ?

ZG
zg223
23:08 11.05.2015.

bazeni zatvorenog tipa su bezveze.stare svetice su bile zakon(a i besplatan ulaz).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije