Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove prostorije

Prvi put radit će cijelo ljeto i svoje rukotvorine iz Prečkog prodavati

Prečko
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
Autor
Sandra Golemac
31.03.2015.
u 09:15


Imat će keramičke radionice, tečajeve informatike, plesne večeri, dvoranu za rekreaciju...

Više od deset godina čekali su novi prostor.

Tridesetak korisnika stiskalo se u neadekvatnom objektu od 60 četvornih metara u Ilici gdje je do danas djelovala Udruga za podršku osobama s intelektualnim teškoćama.

No, u veljači su se konačno uselili u novi, moderniji prostor u Prečkom koji se prostire na gotovo 300 četvornih metara. Narančasta i nježna plava boja hodnika unijele su živost u novi prostor. Keramička radionica, tečajevi informatike, rekreativna dvorana, plesna dvorana, kuhinja, lift za osobe s invaliditetom samo su dio noviteta te udruge koja postoji 57 godina. Tamo se okupljaju osobe s intelektualnim teškoćama starije od 18 godina, a glavni je cilj udruge raditi na njihovu osobnom razvoju, stjecanju vještina, sudjelovanju u životu obitelji i zajednice, ali i edukaciji roditelja.

– Nove prostore kanimo “pomladiti”, da nam se pridruže i mlađi korisnici, djeca s intelektualnim teškoćama. Želimo još više osvijestiti roditelje i pokrenuti socijalno poduzetništvo tako da izađemo na tržište s proizvodima koje korisnici izrađuju na našim radionicama – kaže Petar Kraljević, predsjednik udruge. Prostor su dobili od Grada, koji je financirao i obnovu.

– Divno nam je ovdje. Prostor je puno bolji od staroga. Ovdje imamo više mjesta za plesanje – uzbuđena je bila 29-godišnja korisnica Maja. Zbog novih i boljih uvjeta, ističe Kraljević, udruga će prvi put ove godine raditi cijelo ljeto. Prijepodne rade s korisnicima od 9 do 13 sati, a poslijepodne druže se na kuglanju ili plesnjaku. Osim što još moraju adaptirati prostor i nabaviti namještaj i rekvizite za radionice, potrebno im je i troje djelatnika defektologa i njegovatelja.

– Želimo imati društvo senzibilizirano za potrebe djece i mladih s teškoćama u razvoju. U novim uvjetima moći ćemo i mi bolje raditi na tome – rekla je socijalna radnica Vesna Gregurec-Keglević te dodala da ove godine slave 30. obljetnicu kluba “Vjeverica” koji je prvi izvaninstitucionalni oblik skrbi za odrasle s intelektualnim teškoćama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije