Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Prvi put na tribini i Bandić. Odgovore je imao na sva pitanja

27.05.2015., Zagreb - Tribina Vecernjeg lista. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
28.05.2015.
u 11:24

'Dođite u moj ured...' Gradonačelnik je svima, koji su pitali za svoje probleme, poručio isto i uvijek izazvao žamor

Posljednja Večernjakova kvartovska tribina Želite li bolji kvart? privukla je jučer oko 150 stanovnika gradske četvrti Novi Zagreb istok.

Nakon 17 četvrti, pristiglih više od dvije tisuće pitanja građana na mail Večernjeg lista i više od 200 riješenih problema, prvi put odazvao se i gradonačelnik Milan Bandić, koji je dolaskom iznenadio sve prisutne, a imao je odgovor na svako postavljeno pitanje. No, naljutio ga je žamor nakon svakog njegovog odgovora.

Farme se miču ove godine

Na gotovo svako pojedino pitanje odgovor je bio – "dođite u moj ured, riješit ćemo to".

–Zahvaljujem Večernjem listu što je potaknuo ovakav vid senzibiliziranja javnosti. Koliko god radimo, ne možemo sve, ali možemo brže i bolje – kazao je gradonačelnik koji je odgovarao na pitanja uz svoje suradnike. Na tribinu je stigao i Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za obrazovanje, Alan Ordulj, zamjenik pročelnika Ureda za izgradnju grada, Emil Tuk, pročelnik za poljoprivredu, Tanja Polančec iz Ureda za energetiku, Marinko Bago, voditelj područne ispostave Novi Zagreb GSKG-a, Štefica Mihalic, direktorica Vodoopskrbe i odvodnje, Renata Šimon, zamjenica pročelnika Službe za mjesnu samoupravu i Dinko Suton, predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb istok.

Građane su najviše zanimali problemi vezani uz odlagalište otpada Jakuševac, koje bi se trebalo sanirati do 2018. Stanarima Jakuševca, pak, smetaju farme svinja uz njihove kuće, koje bi se trebale maknuti do kraja ove godine.

–Prošle godine donijeli smo odluku prema kojoj bi se trebale odobriti potpore za premještanje i zatvaranje farmi. Dugo smo čekali suglasnost Ministarstva poljoprivrede i Europske komisije. Nova odluka ide 2. lipnja na sjednicu Skupštine, objava natječaja za potporu premještanja farmi trebala bi biti do jeseni. Novac u proračunu je osiguran – rekao je Emil Tuk.

Bus po Jakuševcu do ljeta

Do ljeta bi se, obećao je Bandić, Jakuševčani trebali voziti i u novoj autobusnoj liniji kroz naselje, koju čekaju već desecima godina. Stanari Središća trebali bi dobiti i novu školu. U tijeku je poziv za arhitektonski natječaj, do kraja rujna trebao bi se definirati urbanistički izgled, a realan završetak projekta očekuje se za dvije kalendarske godine, rekao je Lovrić. Bunili su se i stanovnici Sloboštine zbog trgovačkog centra koji se počeo graditi u njihovoj blizini na zemljištu gdje je trebao biti vrtić.

–Primit ću vas u subotu u uredu – obećao im je Bandić. Večernjakov tim nastavit će pratiti dana obećanja gradskih službi, a pisat ćemo i o problemima koje su građani iznijeli. Detaljan izvještaj s tribine čitajte u Večernjem listu već sutra.

Komentara 2

AN
antikamen
12:24 28.05.2015.

čak ni chuck norris ne zna pitanje na koje mile leopard ne bi odgovorio

AN
antikamen
12:01 28.05.2015.

betmen mile kodnog imena leopard, uvijek ima odgovore na sva pitanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije