Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjednici

Otrov iz spalionice mogao bi se izliti u Savu!

spalionica skupština
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/7
28.08.2014.
u 10:05

Uoči sjednice Gradske skupštine na kojoj se raspravlja o Planu gospodarenja otpadom u Zagrebu aktivisti prosvjedovali protiv gradnje spalionice. Gradonačelnik Bandić prošao je pored njih ne obrativši im se

Oko 40 aktivista Zelene akcije, udruge Kriznog ekostožera Zagreb i Udruge za zaštitu okoliša Resnik jutros je s prosvjednim transparentima dočekalo gradonačelnika Milana Bandića ispred Gradske skupštine.

Kako su poručili prosvjednici, spalionicu u Resniku ne žele, a naveli su i svoje razloge.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

– Lokacija koja se planira jako je loša zbog podzemnih voda. U slučaju poplave, a svake jeseni vode se tamo dižu, postoji opasnost da se sav taj otrov izlije u Savu koja je u blizini – kazao je član udruge Ekostožer Zagreb Tomislav Čolakić.

Zastupnicima koji će danas na sjednici Skupštine raspravljati o Planu gospodarenja otpadom, a u rujnu o njemu i odlučivati, poručili su da njime nije razmatrana mogućnost gospodarenja otpadom bez izgradnje spalionice.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

– Ovo je povijesna prilika za sve vas da, bez obzira na stranačku pripadnost, donesete ispravnu odluku o tako značajnom pitanju, na koju ćete biti ponosni – poručili su prosvjednici zastupnicima.

Gradonačelnik Milan Bandić nije im se obratio prije početka sjednice.

>>Parcela za spalionicu u Resniku nije 'čista', vlasnik zemljišta je i Crkva

Komentara 4

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:09 28.08.2014.

Hm, gradonačelnik se ne bi trebao ponašati kao faraon, što čini na ovoj prevaznoj sjednici. Nije u redu u demokraciji inzistirati na silovanju sustava, ako ti se argumenti ne dopadaju. Ali to je on, polako izgubljen u vremenu i prostoru.

ZG
zorbas.grk
11:13 28.08.2014.

Ma ima Bandić i pravo....skime da razgovara sa ovima što nemaju drugog posla osim pisanja po transparentima i kokodakanje a da ne mogu niti jaje snesti. Mislite da je Bandić lud i da će zaobići struku ? Slit će sese u Savu....panika prije reda, halabuka na krivom jestu....ajmo malo na Pantofčak pa malo pred vladu, tamo se odlučuju bez pitanja naroda znatno gorje i bitnije stvari!!!!

DU
Deleted user
11:44 28.08.2014.

Ovu državicu bi trebalo zatvoriti kao neperspektivnu i otvoriti neku novu. Narod uvijek dobro zna što neće, a ne zna što hoće. Ne želi se razvrstavati otpad jer to iziskuje nenormalne napore gledanja i stavljanja šta ide u koju kantu, a i tko će silaziti sa dvanaestog kata i razvrstavati smeće. Ima tamo neki gradonačelnik koji umjesto mene treba to raditi. Pitam sve aktiviste kuda sada odlaze otpadne vode sa smetlišta, legalnih i divljih. Opet u te iste rijeke i more za čiju se čistoću toliko zalažu. Svi bi svoj otpad, smeće, nečist koji su stvorili najrađe katapultirali u svemir da ga ne vide i ne znaju za njega. Pa svi govore o tome da u centru Beča postoji spalionica koja nikome ne smeta, a oni su ipak malo kulturniji nego mi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije