Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči sjednice Skupštine

Prosvjed odgajatelja prije sjednice, Bandić prošao ne pozdravivši ih i bez obećanih jelovnika

prosvjed odgajatelja
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/22
16.06.2016.
u 08:55

Od svojih zahtjeva nećemo odustati. Apeliramo da se zastupnici založe za boljitak male djece. U gradu smo dva puta razgovarali. Mi želimo nastaviti razgovore, ali iz svega toga ne možemo iščitati ima li Grad volje udovoljiti našim zahtjevima – rekla je sindikalistica Božica Žilić

Prije početka sjednice Gradske skupštine tete u vrtićima, njih 60-ak, okupile su se ispred Skupštine s transparentima kako bi drugi put izrazile nezadovoljstvo situacijom u gradskim vrtićima.

Prosvjeduju tvrdeći kako sva djeca imaju pravo na kvalitetnu prehranu, više prostora za igru, nove igračke i više kvalitetno provedenog vremena s odgajateljima.

– Od svojih zahtjeva nećemo odustati. Apeliramo da se zastupnici založe za boljitak male djece. U gradu smo dva puta razgovarali. Mi želimo nastaviti razgovore, ali iz svega toga ne možemo iščitati ima li Grad volje udovoljiti našim zahtjevima – rekla je Božica Žilić, predsjednica  Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske.

Iako je gradonačelnik Bandić najavio da će prosvjednike dočekati s isprintanim jelovnicima kako bi argumentirao da djeca u vrtićima nisu gladna i da nije smanjen iznos za prehranu, jutros je prošao pored prosvjednika, ne komentirajući i bez obećanih letaka.

Prosvjednike je pozdravila Anka Mrak-Taritaš i Gordan Maras koji su prolazili prema poslu u Saboru, a od zastupnika tetama je podršku dao Tomislav Stojak, Dominik Etlinger, Davor Bernardić, Andrija Mikulić predsjednik Skupštine.

>> Vrtićke tete: Bandić je strašni div koji nam reže plaće

Komentara 20

DU
Deleted user
09:28 16.06.2016.

Milanovica u zatvor!

BO
bovar12
12:16 16.06.2016.

Ova Žilićka od 5000 zaposlenika u ZG vrtićima, okuplja 100 ljudi u svom sindikatu ili na prosvjedu, kome ona prodaje maglu. Neka pogleda kako stvari stoje u ostatku Hrvatske.Zg vrtići imaju najbolji standard u Hrvatskoj, tete imaju plaće veće od hrvatskog prosjeka i većina zg roditelja plaća 150 kuna za vrtiće što je i jedan vid doprinosa demografskom bumu u Zagrebu zanjih desetak godina. U Zagrebu je predviđeno 872,6 milijuna kuna godišnje za vrtiće dok se za tu namjenju u ostatku Hrvatske izdvaja manje nego u Zagrebu. Također, u Zagrebu na jednog odgajatelja ide 8,8 djece, dok u ostalim gradovima Hrvatske 15,1 dijete, a prosječno cijena vrtića u ostatku Hrvatske je 500 kuna.

DU
Deleted user
09:26 16.06.2016.

Crveni fasisti koriste svaku priliku za stvarsnje kaosa.Spirala koju je skoro nemoguce zaustaviti.Imajte to na umu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije