Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prazni lokali

Prostor nekadašnje Fiolićeve mesnice na Britancu država nudi u najam za 4,5 tisuće kn

24.11.2014.
u 09:00

Na natječaj koji je u tijeku zasad nije pristigla nijedna ponuda. Ugovor o zakupu za svaki lokal potpisuje se na rok od pet godina

Pokraj natpisa "Iznajmljuje se", nalijepljenom na praznom izlogu nekadašnje mesnice Fiolić na Britanskom trgu, prolaznici hodaju bez stajanja. Očito ih ne zanima prostor od 87 četvornih metara u samom centru grada. Potencijalni zakupci, reći će prodavači na obližnjoj tržnici, ipak su "igrači na višim razinama".

Na raspolaganju 21 objekt

– Postoje špekulacije da će opet na tom mjestu biti mesnica. A mnogi bi se s time složili jer mesnice nema u širem krugu – slažu se prodavači. Ako žele iskazati interes za prostorom, kazali su iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), prvo moraju platiti jamčevinu.

U ovom slučaju, prema raspisanom Pozivu za zakup poslovnih prostora u Zagrebu, za prostor bivše mesnice morat će platiti preko 13 tisuća kuna.

– Dosad nije pristigla niti jedna ponuda za natječaj koji je u tijeku. Sudeći prema prethodnim natječajima, one obično pristignu zadnje dane pred rok – rekli su iz DUUDI-ja i dodali da se ponude mogu slati do 28. studenog u 14 sati.

Odmah nakon toga otvaraju se ponude, a s najpovoljnijim ponuditeljem za svaki pojedini poslovni prostor zaključit će se Ugovor o zakupu poslovnog prostora na rok od pet godina. Pravo na podnošenje ponude imaju fizičke osobe - obrtnici i pravne osobe. Poslovni prostor na Britancu, iako nije najveći među njih 21, za koliko ih se licitira, ima najvišu početnu mjesečnu neto zakupninu od 4.479,05 kuna.

Od Trga do Španskog

Sljedeći najskuplji prostor po mjesečnom zakupu je onaj od 105 kvadrata na uglu Martićeve, Smičiklasove i Patačićkine ulice za 4.406,89 kuna te prostor od 84 kvadrata u Jurkovićevoj za 3.904,56 kuna. U natječaju su na raspolaganju još i dva prostora u Bauerovoj, šest u ulici Antuna Šoljana u Španskom, prostor u Domjanićevoj, Jurišićevoj, tri u Jurkovićevoj, dva u Miškecovu prolazu, prostor u Palmotićevoj, dva u Tratinskoj i jedan od 38 kvadrata na samome glavnom trgu, na drugom katu kućnog broja 3. Detalji se mogu vidjeti na www.duudi.hr, www.hr-nekretnine.hr i www.hgk.hr.

Komentara 3

JA
james49
09:56 24.11.2014.

I Jakopec je bil HDZ-ov mesar kao i Fiolić. Oba završila jednako. Slučajno????????

ĆA
ćaćaća
11:56 24.11.2014.

siguan sam da te prostor dobije partijski sinek za siću..

MB
Marlon Brando
09:12 25.11.2014.

Možete iznamjljivati gradske prostore za malu lovu,samo taj koji unajmi treba lokal urediti,ako ne želi sam raditi zaposliti nekoga,plaćati režije,a sve to košta. Ljudi danas jedva preživljavaju,a kamoli da imaju para da okolo šopingiraju.Može se tak otvoriti sto novih dućana,ali ko bu u njima kupoval ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije