Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi hit adventa

Pronađite skriveno mjesto za poljubac

zagreb be there
Foto: Goran Kovačević
1/4
06.12.2016.
u 13:22

Aplikacija Zagreb Be There nadograđena je rutom “Kiss&Tell” koja vodi na romantične gradske lokacije, a najfotografiranija lokacija dobit će i titulu najbolje

Poljupcem pod imelom kao globalno poznatim božićnim običajem odlučili su turiste, ali i Zagrepčane, potaknuti na istraživanje novih neuobičajenih mjesta u gradu.

I to uz pomoć pametnih telefona. Ekipa iz agencije Bruketa&Žinić OM u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba međunarodno nagrađivanu mobilnu aplikaciju Zagreb Be There obogatila je novom turom posvećenom adventu.

Osmislili su rutu “Kiss&Tell”, koju su na hrvatski preveli sa “Cmok&bok”, u sklopu koje turiste vode na lokacije, skrivene dijelove grada poznate kao mjesta za ljubljenje.

Skrivene lokacije

– Ovo je već treća godina da na neki način oplemenjavamo aplikaciju adventskim turama, a uglavnom su to lokacije koje se ne mogu naći u klasičnim vodičima nego za njih znaju samo lokalci – kaže Nikola Žinić, dok Ivo Payer dodaje da su u sklopu aplikacije predvidjeli lokacije kod sunčanog sata u Tkalčićevoj, u parku Opatovina te parku Bele IV., na Strossmayerovu, Svačićevu i Mažuranićevu trgu te u Art parku.

Ti kreativni direktori u sklopu aplikacije instalirali su i opciju da se na fotografiju automatski ubacuje poseban filtar s božićnom imelom. Kao dio kampanje, fotograf Goran Kovačević ili KovaZG svojim fotoaparatom bilježit će poljupce i lokacije iz rute, dok će posjetitelji službene stranice TZ Zagreb na Facebooku moći sudjelovati u pogađanju gdje se lokacija nalazi. Na samome kraju adventa proglasit će se i najbolja lokacija za poljupce u Zagrebu. Bit će to ona na kojoj će se poljubiti najviše parova.

– Ne moraju se na fotografijama ljubiti samo parovi. I ne mora to biti isključivo u usta. Bitno je da je fotografija emotivna i lijepa. Prijatelji se mogu poljubiti u obraz, majka može zagrliti kćer ili se samo lijepo pogledati – kaže Ivo Payer dodajući da će KovaZG imati ulogu motivatora.

Ostane s njima pola sata

– S obzirom na to da već neko vrijeme vodim stranicu na Facebooku “Humans of Zagreb” na kojoj nasumce fotografiram ljude koje sretnem u šetnji gradom, već sam se ispraksirao u prilaženju ljudima. Po raspoloženju ljudi vidim tko je spreman za fotografiranje, dovoljan je samo pogled ili smiješak – kaže Goran Kovačević dodajući da je s mnogima koje je tako upoznao ostao u kontaktu.

– Ostanem razgovarati s ljudima pet-deset minuta, a nekad i pola sata. Sviđa im se što znam uhvatiti emociju – kaže Goran Kovačević koji je već počeo fotografirati u gradu. Objavljene su već dvije fotografije, a tri su u pripremi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije