Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavljena kandidatura

Zagreb kao Europske prijestolnice kulture - spoj regije, Mediterana i srednje Europe

Na konferenciji za medije predstavljena kandidatura Grada Zagreba za Europsku prijestolnicu kulture 2020.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
24.02.2015.
u 13:19

Zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin izjavila je da će kandidatura ove godine stajati milijun kuna, ali da će sljedećih godina biti utrošeno znatno više novca

Projekt Europske prijestolnice kulture grada Zagreba temelji se na spoju regije, Mediterana i srednje Europe, rečeno je na konferenciji za tisak u zagrebačkoj gradskoj upravi.

Glavni partneri Zagreba bit će gradovi Zagrebačke, ali i Krapinsko-zagorske županije te gradovi Karlovac, Sisak i Bjelovar. Tu su i susjedi Banja Luka, Bihać, Mostar i Novi Sad kako bi se putem kulture otvorila vrata regiji prema Europskoj uniji te Ljubljana, Trst, Graz i Pečuh.

Zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin izjavila je da će kandidatura ove godine stajati milijun kuna, ali da će sljedećih godina biti utrošeno znatno više novca. O konkretnim projektima nije htjela govoriti, ali je najavila da će se na sljedećoj sjednici Gradske Skupštine naći zagrebačka kulturna strategija.

O projektu su govorili i njezini čelni ljudi i to arhitektica Sanja Cvjetko Jerković koja je imenovana glavnom ravnateljicom projekta Zagreb EPK, umjetnički savjetnik Airan Berg koji je bio umjetničko voditelj u Linzu kao europskoj prijestolnici kulture te umjetnička ravnateljica Sunčica Ostojić

>> Zašto Rijeka (ne) može biti prijestolnica kulture

Komentara 5

KO
korisnicc
15:00 24.02.2015.

Koje regije?

Avatar onoffon
onoffon
15:07 24.02.2015.

Kakva sad opet 'regija'???

ŠO
Šokac1
18:45 24.02.2015.

Projekti Europske prijestolnice kulture u drugim europkim državama nikada nisu uključivali područje izvan EU. Zašto mi uvijek moramo biti "europskiji" od ostalih Europljana? Zašto se u svim našim manifestacijama uvijek mora na bilo koji način ušuljati i "regija"? Uostalom, neka oni priređuju svoje "regionalne" manifestacije. Tko im brani?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije