Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulične svjetiljke

Prodavači lista za beskućnike ne mogu do ušteđevina od 2500 kn

01.09.2014., Zagreb - Mile Mrvalj i Zeljko Benic beskucnici koji prodaju casopis Ulicne svjetiljke. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Autor
Sandra Golemac
02.09.2014.
u 11:00

Prije dvije godine uprava Uličnih svjetiljki je, naime, sastavila ugovor po kojem bi se prodavači beskućnici trebali odreći dodatne dvije zarađene kune zbog, kako piše u ugovoru - štednje.

–Zamislite kako nam je stajati na kiši i hladnoći, bez kune u džepu i bez hrane, a tamo na nekom računu svaki pojedinačno ima ušteđenih oko 2500 kuna kojima nemamo pristupa - ističe nam desetak beskućnika prodavača časopisa Ulične svjetiljke koji su, kako kažu, zbog ucjene prije nekoliko dana ostali bez posla.

Prije dvije godine uprava Uličnih svjetiljki je, naime, sastavila ugovor po kojem bi se prodavači beskućnici trebali odreći dodatne dvije zarađene kune zbog, kako piše u ugovoru - štednje.

–Mi smo po tim pravilima štedjeli i po 300 kuna mjesečno. A u ugovoru stoji da ćemo novac dobiti tek kada više ne budemo prodavači. Ili štednja ili niste prodavač. To je čista ucjena - ogorčen je Mile Mrvalj koji od 28. kolovoza više ne prodaje časopis, kao ni desetak drugih koji su potpisali peticiju za ukidanje ugovora.

–Sada im moramo dati čak šest kuna. Nama je to ogroman novac - poručio je Željko Benić, te dodao kako će zbog novonastale situacije ponovno morati skupljati boce po kontejnerima.

Osnivač časopisa Siniša Pucić ističe kako Ulične svjetiljke nisu posao, nego projekt za resocijalizaciju beskućnika.

– Nije cilj da oni trajno prodaju, nego da vrednuju novac koji uprihode i uštede za životne potrebe nakon što prestanu biti prodavači - objasnio je Pucić, te dodao kako se prodaja u Zagrebu neće ukinuti, iako je tek 2-3 beskućnika, od njih 15-ak, pristalo na štednju koja će im, tvrdi, pomoći kasnije.

Komentara 1

Avatar igordakic735
igordakic735
22:14 02.09.2014.

Nemože se UCJENJIVATI prodavače,ovdje je izneseno niz neistina od strane glavnog i odgovornog urednika časopisa "ULIČNE SVJETILJKE" počevši od priče kako KAMATE NA ŠTEDNJU NE POSTOJE,pa nadalje...Stjecajem nesretnih okolnosti našao sam se u tom poslu,a s obzirom da znam kako sustav funkcionira,sve što se želi iznijeti od strane urednika čiste su LAŽI I PREVARE....Danas se ti isti ljudi koji su se usprotivili takvom poslovanju UCJENJUJU,ovim ili onim...Prema tome pričati o nečemu što ne pije vode nema apsolutno nikakvog smisla.....Glavni i odgovorni urednik Siniša Pucić i njegova klijentela od samog osnivanja časopisa "ULIČNE SVJETILJKE"zarađuju na ljudskoj tragediji što je po mom sudu ZLOČINAČKI ČIN......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije