Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE ZEZNUO?

VIDEO Problemi na Britancu: Moraju 'kresati' rotor jer busevi zapinju

britanac rotor fontana
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
14.03.2017.
u 11:53

Navodno je zelena površina oko nove fontane ispala prevelika pa su radnici jučer punom parom micali travu i proširivali kolnik

Mislili su da je s kopanjem napokon gotovo i da se život na Britancu vraća u normalu, a jučer ujutro opet su ih dočekali bageri.

A gdje je drveće?

Navodno se ispostavilo kako je zelena površina oko nove fontane u rotoru na Britanskom trgu prevelika, a cesta preuska pa su autobusi zapinjali jer se nisu mogli normalno okretati. Zato su radnici jučer punom parom micali travnjak, smanjivali prostor oko fontane i širili kolnik.

– Čuo sam da je na Britanac došao gradonačelnik Milan Bandić sa svojim savjetnicima i sasuo “paljbu” na njih. Vikao je da je to prevelik krug i da se nitko ne može vrtjeti oko njega, a nije mu se sviđalo ni to što u zelenoj oazi nema drveća. Nije mi jasno kako je moguće da se radi bez ikakvog plana – kazao nam je jedan zagrebački taksist koji se zatekao u blizini.

Ogorčeni su i stanovnici kojima je “pun kufer” radova koji malo traju pa se malo prekidaju. Iako su isprva bili protiv, obnovljena oaza oko Britanskog trga s kamenim pločama i betonskim klupama, pa čak i fontana, na kraju im se koliko-toliko svidjela. Sada, međutim, iznova odmahuju glavom uz dobro znanu rečenicu: “Treba to netko i platiti”.

Radovi na rekonstrukciji Britanskog trga, podsjetimo, počeli su još prošlo ljeto, ali ih je prekinuo gradonačelnik Bandić kada je odlučio sagraditi rotor promjera 15 metara, a unutar njega fontanu. Promjer joj je osam metara, a sjeverno od rotora maknula su se parkirališna mjesta te je umjesto toga planirana zelena površina s parkom.

Valjda će do kraja mjeseca

– Nismo mi balkanska kasaba, Zagreb će biti bolji od Rima i Beča – kazao je tada Bandić i nekoliko mjeseci kasnije, u listopadu, počeo realizirati plan. Unatoč pobuni dijela stanovnika, ali i arhitekata koji su upozoravali da nije pitao struku za mišljenje, fontana je “niknula” nakon nekoliko mjeseci, a radovi oko parka trebali bi biti gotovi do kraja mjeseca. Dakako, ako se opet ne dogodi “nepredviđena” situacija.     

>> Britanski trg: Započeli radovi na novoj 'Bandićevoj fontani'

>> Na Britancu fontana promjera osam metara

Komentara 47

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
13:01 14.03.2017.

Tako rade "stručnjaci" koji se zaposle preko veze.

RP
rpzagreb
14:37 14.03.2017.

Ovo više nije ni cirkus, niti besmisleni projekt, ni tuga ni jad već beskrajna sramota za sve zagrepčane jer trpe ovog retardanta. Izbori su blizu i zato treba glasati za bilo koga osim za ovu ljudsku spodobu.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
12:08 14.03.2017.

Šta je radio projektant ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije