Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema kraja

Problematična Mesnička – sada otpadaju metalne mesingane oznake

24.04.2015., Zagreb - U Mesnickoj ulici sve cesce se vide otkinute i ostecene metalne oznake postavljene na kolniku.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL
26.04.2015.
u 09:18

Otpadaju same od sebe, no teško da će ih se zamijeniti – smatra Roman Lalić, predsjednik Mjesnog odbora Gornji grad

Metalne mesingane oznake postavljene na kolniku u novouređenoj Mesničkoj ulici – oštećene su. Tako sedam mjeseci od obavljenih radova koji su, podsjetimo, bili jedna od najvećih ljetnih investicija prošle godine u gradu, Mesnička treba ponovno popravljanje, i to oznaka.

Postavljene su tako da ne mogu izdržati automobile, sve je više oznaka koje su otpale, a kako predviđa Roman Lalić, predsjednik Mjesnog odbora Gornji grad, one nikad neće biti popravljane.

– Te mesingane gljive otpadaju same od sebe, no teško da će ih itko popravljati. Isti je slučaj i s takvim oznakama kod Kamenitih vrata kao i na cijelom Gornjem gradu, gdje također, iako plaćene i postavljane, naknadno nisu popravljane, nego su jednostavno ispale – kazao je Lalić.

Od samog dovršetka Mesničke u rujnu prošle godine, podsjetimo, Zagrepčani se nisu prestajali žaliti na njezino uređenje – ulica nije bila označena ni iscrtana pješačkim prijelazom, a sigurnost pješaka bila je ugrožena izjednačavanjem nogostupa i kolnika. Tek nakon prosvjeda građani su se uspjeli izboriti za oznake, zaštitne stupiće, uklanjanje "mačjih očiju", a sada će se, čini se, morati sami izboriti za ponovno postavljanje otpalih oznaka.

– Sada nam je važnije najavljeno uređenje Radićeve ulice. Stanari strahuju da će se i s tom ulicom dogoditi ista priča kao i ona koja se odvila s Mesničkom – zaključio je Lalić.

 

Komentara 41

AA
aabbcc
10:18 26.04.2015.

Neka plocica a pogleajte fasadu, valjski izgled zgrade na slici !

MX
Mister X
10:15 26.04.2015.

laž – Te mesingane gljive otpadaju same od sebe, no teško da će ih itko popravljati. Ništa ne otpada samo od sebe ako ne dozvolimo ako pričvrstimo kako treba po DIN normama "Deutsche Industrie Norm" Međutim ako radimo po JUS-u "Još Uvijek Slabo" što je za očekivati ?

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
09:49 26.04.2015.

Radovi su pod jamstvom. Na potezu je grad Zagreb.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije