Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća

Problematičan prijelaz vijeće četvrti pokušat će dodatno osigurati

04.12.2010., Zagreb - Nepoznata zena se srusila u zagrebackom centru Avenue Mall, zastitari su je iznjeli van. Policija i hitna pomoc su stigli u kratkom roku. Photo: Sinisa Kanizaj/PIXSELL
Sinisa Kanizaj/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
26.11.2014.
u 10:12

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb zapad najavio je sastanak zbog dodatnog osiguranja tog pješačkog prijelaza

Na pješačkom prijelazu križanja Avenije Dubrovnik i Avenije Većeslava Holjevca, kod trgovačkog centra Avenue Mall, jučer je automobil naletio na pješakinju.

Prema informacijama Policijske uprave zagrebačke, riječ je o osobnom automobilu zagrebačkih registracija, a žena je zbog posljedica udara prevezena u KBC Rebro. Okolnosti nesreće još se utvrđuju pa nije poznato tko je, u neoprezu ili brzini, skrivio nezgodu.

Nije to, naime, prva nesreća koja se dogodila na Aveniji Većeslava Holjevca u blizini Avenue Malla. Neke od težih nesreća dogodile su se 2009. godine kada su u jednom danu u dvije nesreće stradali pješaci, te godinu kasnije kada je jedna osoba poginula u naletu automobila.

Prema riječima predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb zapad Željka Fiolića, spomenuti pješački prijelaz svakako je mjesto na kojem vozači moraju biti savjesni i prilagoditi brzinu.

– Nismo imali nikakvih upozorenja ili upita, ali sastajem se s vijećem Mjesnog odbora Siget pa ćemo razgovarati kako se ta lokacija može dodatno osigurati za naše građane – poručio je Željko Fiolić.

Komentara 2

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
19:26 26.11.2014.

Ne opravdavam vozača ali na to raskrižje treba postaviti semafor za pješake i za desno skretanje za vozila jer pješaci neprekidno prelaze preko zebre i praktički nije moguće skrenuti desno iz Av. Dubrovnik u AVH smjer jug. Ali isto tako ni sad nije potpuna ni vertikalna prometna signalizacija jer znakom nije označen pješački prelaz.

BL
Blomberg
14:22 26.11.2014.

To je samo dokaz prometne NEKULTURE puno vozaca ponasa se " pa necu valjda stati zbog te baburine" to su bahati primitivci koje bi da ima pravde i reda trebalo posteno kaznjavati pa da vidimo kako ce ljepo usporavati predpred zebrom. K tome jos svi se voze prebrzo po gradu i izvan grada kao da zivimo u tunguziji-fuj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije