Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska proizvodnja

Prirodnom kozmetikom do spašavanja radnih mjesta

Kozmetika Dr. Stribor
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/3
20.08.2014.
u 10:00

Ljekarne Zagrebačke županije osmislile su vlastitu liniju kozmetičkih proizvoda Dr. Stribor. Brend su nazvali po poznatom fitoaromaterapeutu.

Kako proizvodnju preuzeti u vlastite ruke i pokrenuti projekt koji će spasiti radna mjesta pokazuju stručnjaci iz Ljekarni Zagrebačke županije koji su osmislili liniju kozmetike Dr. Stribor. Osluškujući potrebe tržišta koje sve više teži korištenju prirodnih proizvoda, odlučili su proizvesti kozmetiku koja će biti ekološka i kupcima privlačna, ali i cijenom prihvatljiva.

– Već smo radili kreme po narudžbi, a s proizvodnjom smo krenuli kada smo shvatili da možemo spojiti znanje i ekonomski dobitak – objašnjava Zvjezdana Dobrinčić, ravnateljica Ljekarni Zagrebačke županije i idejna začetnica projekta za koji tvrdi da je spasio nekoliko radnih mjesta.

Tvornica kod Varaždina

– U krizno nam je vrijeme potrebno više ovakvih inicijativa koje će zapošljavati, ne treba čekati otpuštanja – objašnjava ravnateljica koja se za provedbu ideje obratila farmaceutkinjama Maji Glamuzini i Ani Junković te poznatom zagrebačkom fitoaromaterapeutu Striboru Markoviću. Kozmetika je upravo prema njemu dobila ime budući da se već godinama bavi ljekovitim biljkama i poznat je po svom radu s prirodnom kozmetikom.

– Dok smo radili kreme, birali smo prirodne sastojke za koje smo znali da većina naših kupaca voli – objašnjava Maja Glamuzina, koja u ljekarni radi 14 godina.

U krizno nam je vrijeme potrebno više ovakvih inicijativa koje će zapošljavati, ne treba čekati otpuštanja.

Zvjezdana Dobrinčić

Ravnateljica Ljekarni Zagrebačke županije

Stručni je tim s radom krenuo od nule, a cilj im je bio osmisliti nešto novo na tržištu. Rezultat rada su četiri kreme - dvije za njegu kože i dvije medicinske.

Dermaplanta je spoj čak sedam ljekovitih biljaka, a služi za brži oporavak kože od ozljeda i opeklina. Druga medicinska krema nazvana je SOS i namijenjena je izrazito suhoj i oštećenoj koži. Kreme od ruže i argana te vanilije i naranče kozmetičke su kreme za suhu, odnosno normalnu kožu lica. Sve se one proizvode u tvrtki Biovitalis u Turčinu, u blizini Varaždina.

– Želja nam je bila da se kreme proizvode u Hrvatskoj i to smo ostvarili – objašnjava Zvjezdana Dobrinčić.

Od 50 do 100 kuna

– Kreme su odlično prihvaćene, a najtraženije su one medicinske – kaže Maja Glamuzina.

S obzirom na uspjeh planira se lansiranje još nekoliko krema među kojima su i one za njegu problematičnog lica, protiv starenja te za muškarce i njegu dječje kože. Proizvodi se mogu kupiti u ljekarnama diljem Hrvatske, a cijena im se kreće od 50 do 100 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije