Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb

Pripreme za mimohod u punom su jeku, gradom prodefilirala vojna vozila

pripreme vojni mimohod zagreb
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/14
30.07.2015.
u 00:00

Ostalo je pet dana za ''glancanje'' detalja oko proslave obljetnice koja će se ove godine održati u dva grada – Zagrebu i Kninu, dva dana zaredom, 4. i 5. kolovoza.

Pripreme za vojni mimohod koji će se 4. kolovoza održati u Zagrebu, u povodu 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, u punom su jeku. Policija je u srijedu navečer osiguravala prolazak vojnih vozila centrom grada. Zagrepčani su već ranije imali priliku vidjeti uvježbavanja remontiranih MiG-ova koji su letjeli nebom iznad grada, a polako se privode kraju i ostali važni dijelovi svečanosti.

Ostalo je pet dana za ''glancanje'' detalja oko proslave obljetnice koja će se ove godine održati u dva grada – Zagrebu i Kninu, dva dana zaredom, 4. i 5. kolovoza.

Iako su neki članovi udruga veterana Domovinskog rata javno izjavili da neće doći na mimohod u Zagrebu, uz domaće veterane na mimohodu će biti i američki veleposlanik Kenneth Merten, vojni ataše i dvojica generala, britanski vojni ataše i veleposlanik Ian Cliff, kao i predstavnici Vlade, Sabora i Ureda predsjednice.

>> Ne doći na mimohod znači okrenuti leđa Hrvatskoj vojsci

Komentara 8

ŠO
Šokac1
01:16 30.07.2015.

Učesnicima mimohoda dajte taktičke opasače da izgledaju kao vojnici, a ne kao zarobljenici. I barem bi oznake na kapama mogle biti metalne (obojeni emajl), bez obzira što će nastupiti u prikrivnim odorama.

ŠO
Šokac1
01:47 30.07.2015.

I, još nešto, što smatram nepotrebnim: ispod hrvatske državne zastave na lijevom rukavu odore piše CROATIA, dakle ime države na engleskom. Zašto ? Ne bi li bila dovoljna samo zastava kao znak prepoznavanja ?

ED
Edomajka
23:58 29.07.2015.

Tako mi je žao što neću bit u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije