Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16. ružičasta vrpca

Prikupili 500.000 kn od potrebnih 4 milijuna za kupnju novog mamografa

ružičasta vrpca
Foto: PR FOTO
1/5
03.10.2015.
u 13:11

Kako je istaknula saborska zastupnica Gordana Sobol godišnje od raka dojke oboli 2500 žena, a umre ih 950.

Šesnaesti dan ružičaste vrpce, kojim se promovira prevencija raka dojke, a na Trgu Petra Preradovića danas i prikupljaju donacije za kupnju uređaja za postoperativno zračenje,  obilježen je šetnjom od zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta do Trga P. Preradovića. Kako je istaknula saborska zastupnica Gordana Sobol godišnje od raka dojke oboli 2500 žena,  a umre ih 950. Aparat koji želi kupiti udruga Europa Donna,  a koja je organizator promocije prevencije, košta četiri milijuna kuna.

– Do sada smo prikupili 500 tisuća.  Aparat je važan jer u mnogo slučajeva žena već na operacijskom stolu bude označena i nema dalje potrebe za zračenjem – kazala je Vesna Ramljak,  predsjednica Europa Donne. Akciju su podržali mnogi političari i javni djelatnici, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će iduće godine grad Zagreb kupiti još jedan mamograf.

– Mamograf koji smo kupili prije pet godina dao je svoje,  iduće godine kupit ćemo novi. Pozivam sve Zagrepčanke da se kontroliraju – kazao je Bandić. Akciju je podržalo ministar zdravlja Siniša Varga, a uime predsjednice republike bio je potpredsjednik Sabora Željko Reiner. Promotivnio se prodavao magazin Story čiju naslovnicu prigodno krasi sportašica Sandra Perković te proizvodi ostalih sponzora akcije . 

>> Godišnje do 2.500 novooboljelih od raka dojke, sve više Hrvatica na preventivnim pregledima

Komentara 6

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
13:44 03.10.2015.

Zalosno da se nema za prijeko potrebne aparate koji zivot spasavaju a zamislimo samo da se uzme ježicu pet miliona eura kolko se tu može opskrbit bolnica il kak veli bandić da ce grad kupit jos jedan pa mogal je umjesto fontana kupit ohoho toga a za fontane ima vremena za oboljele nema

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
04:43 04.10.2015.

Paziti !! Netko će sagraditi lijepu vilu ovdje.

MV
mvalid11
14:02 03.10.2015.

Lijepa je gesta darovati sredstva u plemenite svrhe da se spase životi, no 500.000 u odnosu na 4 000 000 izgleda jako malo. Ali kad bi se nabave ovakvih i sličnih uređaja koje mnogima život znače nabavljale bez posrednika koji nabijaju marže i po nekoliko stotina puta u odnosu na nabavne cijene puno bi se toga u zdravstvu moglo bolje. E to je pravi problem zašto uvijek trebamo organizirati akcije za prikupljanje sredstava a već ionako porezi na sve i svašta kumuliraju velika sredstva samo sve to završava velikim dijelom na krivim mjestima. Poruka gospodinu Vargi nek provjeri dobavljače medicinske opreme po kojim cijenama nabavljaju a po kojim cijenama fakturiraju krajnim kupcima pa će onda i mamografi i sve ostalo biti lakše nabaviti ako se ti marže svedu u normalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije