Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija stanara s Vrbana na presudu

Pravda je zadovoljena. Sad neka nam plate troškove

23.05.2013, Zagreb - U dvije stambene zgrade u Palinoveckoj ulici sa kucnim brojevima 19 I,J,K,L, na Vrbanima 3, voda i dalje nije za pice, te stanari moraju sami  zamjeniti cijevi u svom trosku. Neki stanari uspjeli su promjeniti cijevi, a oni slabijeg i
03.07.2015.
u 14:00

Odvjetnik Zagrebgradnje i Geoprojekta, koji su izgubili sudski spor, presudu je ocijenio nezakonitom i najavio da će protiv nje podnijeti reviziju Vrhovnom sudu

Bila je masna, gotovo kao ulje i imala je čudnu boju. Opisuje tako vodu koja je tekla iz slavine u njezinu stanu Dunja Kunštek iz Palinovečke ulice na Vrbanima u kojoj su stanari posljednjih devet godina, otkad su zgrade sagrađene, muku mučili s onečišćenom vodom za koju je utvrđeno i da je štetna za zdravlje. Ipak, nakon mnogobrojnih pravnih zavrzlama, Županijski je sud potvrdio odluku Općinskog suda kojom se izvođačima i nadzornicima radova, tvrtkama Zagrebgradnja, Geoprojekt i Capital Ing, nalaže da isplate minimalno 48 milijuna kuna odštete stanarima Palinovečke ulice, na brojevima od 19i do 19l.

Nove cijevi 15.000 kn

Na Vrbanima je jučer stoga vladalo zadovoljstvo među stanarima s kojim smo razgovarali o ovom slučaju.

– Jučer sam čula da je pravni proces konačno gotov i jako mi je drago zbog toga, posebice zbog susjeda kod kojih je situacija bila toliko loša da su morali mijenjati cijevi te su na to potrošili puno novca – ispričala nam je Dunja Kunštek, koja se na Vrbane doselila 2006. godine. Iako njezina obitelj nije imala tih problema, mnogi su stanari morali mijenjati cijevi, a među njima i Marina Grubeša s broja 19i.

– Na Vrbane smo se doselili prije pet godina i, čim smo došli, shvatili smo da nešto nije u redu s vodom jer je jako smrdjela – rekla je M. Grubeša, koja je na zamjenu cijevi potrošila više od 15.000 kuna. Kaže, bilo bi pošteno da stanarima barem dio troškova bude nadoknađen. No, još se ne zna koliko će točno odšteta iznositi.

– Sada se tek moraju odrediti pojedinačni iznosi, koji će ovisiti o veličini stana i broju osoba koje žive u njemu, no to je sitnica prema onome što smo postigli – objasnio je Viliem Thur, predstavnik stanara Palinovečke te napomenuo kako je stanarima laknulo jer se konačno utvrdilo tko je kriv.

Slijedi revizija presude

No, odvjetnik Ratko Žurić uime Zagrebgradnje i Geoprojekta, presudu je ocijenio nezakonitom i nepravilnom. – Podnijet ćemo reviziju Vrhovnom sudu i iskoristiti sva druga pravna sredstva – stoji u objašnjenu odvjetnika Žurića. Ipak, odvjetnica Ljiljana Maravić Pirš, koja zastupa 97 stanara, koliko ih je tužilo investitore, smatra da je presuda potpuno zakonita i pravilno obrazložena na temelju dokaza.

– Revizija neće odgoditi daljnju proceduru jer je to izvanredni pravni lijek bez mogućnosti odgode – rekla je Maravić Pirš.

Ključne riječi

Komentara 2

AR
arthur1
12:49 04.07.2015.

Ne veselite se prerano.Zaboravili ste gdje živite.

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
17:21 05.07.2015.

Baš tako arthur1

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije