Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'privatizacija'

Postavio svoj znak u Maloj Rakovici pa ostali ne mogu do kuća

Autor
Sandra Golemac
29.07.2014.
u 10:12

– Blokira dio ceste koji se već 300 godina koristi – kažu stanari, a D. Vraneković napominje da se radi o njegovu dvorištu

Susjedi kažu da im je zapriječio prilaz kućama i njivama, a on tvrdi da je to njegovo privatno dvorište. Stanovnici zaselka Vidikovec u samoborskoj Maloj Rakovici, naime, digli su se na noge zbog jednog prometnog znaka koji je postavljen prije nekoliko dana. Damir Vraneković samoinicijativno je postavio sporni znak na kojem piše "Privatni posjed" i kojim zabranjuje prolazak drugima.

– Počeo je čak i fizički braniti taj dio ceste koji se koristi već tristotinjak godina i nije upisan u zemljišne knjige – istaknula je Anica Vraneković, jedna od pobunjenih susjeda. Iz Grada Samobora izjavili su da neće komentirati slučaj dok je postupak u tijeku.

– Grad je poslao zahtjev za rješenje imovinskopravnog statusa te ceste. Mi trenutačno ne znamo tko je ovdje u pravu, a tko ne – dodao je Željko Stanec, zamjenik gradonačelnika Samobora.

Policija je, doznajemo, bila na terenu, no prometni znak još nije uklonjen.

– Sporna improvizirana ploča postavljena je na privatnoj parceli, a ne na javnoj površini. Stoga policija nije nadležna za uklanjanje prometnog znaka – kazali su iz Policijske uprave zagrebačke.

– To je moje dvorište i imam dokaz o vlasništvu – poručio je Vraneković.

Komentara 5

LI
liliZG
11:25 29.07.2014.

eto vam na, privatno vlasništvo je privatno vlasništvo...

Avatar dr. Evil
dr. Evil
08:11 30.07.2014.

dobro da sporna parcela nije na autoputu

MA
mardju
12:11 29.07.2014.

Ma koji privatan posjed? Ako se cesta koristi prije srpnja 2011, postoji Zakon o cestama 84/11 čl. 101,131,132,133 i lako se to riješi. Problem je što ekipa u Gradovima ne čita zakone pa ni ne zna šta može.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije