Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed u mesničkoj

Poruka Bandiću: 'Mi smo samo građani koje ne želite čuti'

prosvjed
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/4
Autor
Sandra Golemac
18.10.2014.
u 15:00

Stanari danas održali i performans - napravili su 'zebru' od stiropora i preko nje prelazili ulicu

"Mi smo samo građani koje ne želite čuti", "Zebra nije samo životinja", "Može li moje dijete biti zaštićeni spomenik kulture?", samo su dio parola koje su danas uzvikivali stanari Mesničke ulice i Gornjeg grada tijekom prosvjeda koji su održali kako bi upozorili na to da obnovljena ulica ugrožava sigurnost pješaka.

Napravili su, naime, 'zebru' od stiropora i preko nje prelazili ulicu.

- Svoju djecu učim o sigurnosti prelaska ceste preko 'zebre', a ne mogu im to ni pokazati. Strašno. Strahujem za njih - istaknula je Svjetlana Hrastić Jukić, jedna od majki iz Mesničke kojima je gradonačelnik Milan Bandić poručio da radije čuvaju svoju djecu, a njega puste da radi svoj posao.

- Očito u njegovoj izjavi nema rodne diskriminacije, jer bi pravobraniteljica za ravnopravnost spolova reagirala - komentirala je prosvjednica Ina Volmut.

Stanari, između ostaloga, traže postavljanje fizičke barijere koja dijeli kolnik od nogostupa, iscrtavanje 'zebre', ali i uklanjanje katadioptera.

Prosvjed su došli podržati i građani iz drugih kvartova, ali i članovi stranke Za Grad.

Komentara 8

DU
Deleted user
08:10 19.10.2014.

Evo posla i zadatka za udrugu"u ime obitelji"..................

DO
Dotepenec
19:14 19.10.2014.

Halo svi "minusostiskavci". Ode vam gazda delati u Remetinec. Institucije počele raditi svoj posao.

DU
Deleted user
12:43 19.10.2014.

Mesnička je izvedena protiv naših prometnih propisa. Pa kad je tako, zašto ne reagira promentna policija i ne zatvori za promet ulicu obzirom da nije napravljana u skladu sa zakonom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije