Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pejo Pavlović

Poništena javna nabava, ali radovi na obnovi studentskih domova neće kasniti

obnova stjepan radić
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/2
16.07.2015.
u 13:00

Obnova je vrijedna 285 milijuna kuna, a većina novca povučena je iz EU

        Obnova studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje počinje krajem srpnja ili početkom kolovoza. Promjena neće biti, a obnovu neće odgoditi ni odluka o poništenju postupka javne nabave - tvrdi tako sanacijski upravitelj Studentskog centra Pejo Pavlović.

Radovi bez točnog datuma

– Točno je da je donesena odluka o poništenju postupka javne nabave zato što su ponude bile preskupe, no poništenje neće drastično pomaknuti rokove – govori upravitelj te objašnjava kako je postupak javne nabave tek dio procedure koja nije dovedena u pitanje.

– Postoje zakonski okviri koji nam omogućavaju ponavljanje postupka te rješavanje problema – objasnio je Pejo Pavlović te svim studentima koji su jučer na društvenim mrežama izrazili zabrinutost kako će zbog poništenog postupka cijela obnova doći u pitanje, odgovorio kako razloga za brigu nema.

Obnova povodom Univerzijade vrijedna je 285 milijuna kuna, od čega se 220 milijuna financira iz strukturalnih fondova Europske unije za što će se idući tjedan raspisati natječaj. Ostatak novaca povući će se iz Fonda za zaštitu okoliša, a radovi bi trebali, po riječima upravitelja, početi uskoro, te će se svi studenti do Božića, kao što je i bilo u planu, useliti u domove.

Studenti iselili iz doma

Studenti su imali rok do jučer poslijepodne da se isele iz domova, no kako kaže Ružica Rajšić, pomoćnica upravitelja za smještaj, razlog nisu radovi nego je riječ o standardnoj proceduri.

– Prema pravilniku, studenti se iz domova moraju iseliti do 15. srpnja, izuzev onih koji još imaju obaveze na fakultetu za što moraju donijeti potvrdu. također, u domovima ostaju oni koji su uzeli ljetni smještaj – objasnila je Rajšić.     

>> Do ljeta ćemo riješiti minus od 151 milijun kuna i početi obnavljati studentske domove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije