Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarni turnir Ljubitelji

Pokerom skupili 26.800 kuna za rad udruge Vrtoglavica

11.12.2014., Zagreb -  Humanitarni poker turnir za pomoc udruzi Vrtoglavica.   Photo: Petar Glebov/PIXSELL
12.12.2014.
u 14:10

Gotovo trideset tisuća kuna za udrugu Vrtoglavica, koja se bavi rehabilitacijom djece s posebnim potrebama, prikupilo je jučer šezdesetak igrača pokera na humanitarnom turniru u prostorijama Casina International.

Ukupno 340.000 kuna

Drugi je to turnir ove godine, deveti po redu od 2005. godine, a ljubitelji Texas Hold’em pokera uvijek se, objašnjavaju organizatori, rado odazovu akciji “Pokerom za djecu”.

- Do sada smo, kroz godine, ukupno skupili 340.000 kuna, a posebno nam je drago što možemo pomoći djeci. Konkretno, udruga Vrtoglavica ne dobiva nikakve financijske pomoći od institucija, a ovo što mi skupimo, osigura im rad za jednu cijelu godinu - objasnio je Herman Vukušić, liječnik koji je i organizator akcije, a koja se održala uz potporu Hrvatske lutrije. Kako kaže Mario Musa, direktor sektora prodaje u Lutriji, turniri će se održavati i dalje.

Rezultati odlični

- Ovo je drugi poker za Vrtoglavicu, udrugu koja terapijom u vodi, omogućava djeci da što lakše prebrode sve nedaće, a svakako ćemo i dalje nastojati pomoći svima kojima će to biti potrebno - rekao je Mario Musa iz Hrvatske lutrije. Turniru u pokeru, na kojem je vladalo uglavnom muško društvo, pridružila se i Dubravka Molnar, predsjednica udruge Vrtoglavica.

- Donedavno našu je udrugu financiralo ministarstvo, ali, kako ima sve manje sredstava za ovakve programe, tako smo i mi ostali bez novca. Imali smo tu sreću što smo upoznali dr. Vukušića, koji je prepoznao terapijsko ronjenje kao dobar vid terapije - rekla je Dubravka Molnar te dodala kako humanitarni turnir za njih, zapravo, znači mogućnost nastavka rada. Udruga Vrtoglavica, objasnila je njena predsjednica, djeluje već devet godina, a pomaže djeci s određenim motoričkim teškoćama.

- Rezultati takve terapije odlični su, a najsretniji smo kad su sretna djeca - rekla je Molnar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije