Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šteta od oluje Melisa

Pogodila nas je katastrofa koju ne pamte ni najstariji Zagrepčani

31.07.2014., Zagreb - Dan nakon jakog vjetra koji je potrgao kucice trgovaca, na trznici Borongaj pocelo je ciscenje, popravci i odvoz kucica koje se ne mogu popraviti. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
01.08.2014.
u 13:00

Materijalna šteta još se zbraja, vatrogasci iz bujice izvlačili čovjeka

Radnici na tržnici Borongaj jutro nakon oluje Melisa skupljali su ostatke štandova, zbrajajući štetu i šokirano se prisjećajući – sekunde su ih dijelile od smrti!

– Pijavica je dignula štand i odbacila ga desetak metara, čudom smo ga izbjegli – ističu oni te kažu da se na vrijeme ne može utjecati, ali da bi šteta bila manja da je tržnica bolje organizirana.

– Štandovi su raspoređeni bez plana i nesigurni su, a uvjeti za rad nisu humani - objašnjavaju obrtnici koji mjesečno gradu plaćaju 800 kuna, a sada će djelomično sami morati nadoknaditi štetu od oko 1000 kuna po štandu. Dodatni će im trošak uzrokovati i to što ne mogu raditi dok se šteta ne sanira.

Ne pamte ni najstariji

Iz Zagrebačkih tržnica poručuju da će oni financirati nove štandove, ali da će se za ostalu štetu morati pobrinuti sami trgovci. Stradale su i tržnice na Volovčici i u Sesvetama, gdje je šteta već popravljena. Posljedice se zbrajaju i u ostalim dijelovima grada, najviše u Sesvetama i Dubravi.

– Pogodila nas je katastrofa koju ne pamte ni najstariji građani s kojima sam pričao – ističe Marijan Tomurad, predsjednik Gradske četvrti Sesvete, te objašnjava da će sanacija trajati danima, a najvažnije je ispumpati vodu te odvesti otpad.

Nenadoknadivo

– Moramo se što prije riješiti vode, a problem je što traju kolektivni godišnji odmori i samo nas je dvoje – kaže domar iz OŠ Jelkovec, kojoj je prizemlje pod vodom.

Iako ozlijeđenih nasreću nije bilo, vatrogasci su jednu osobu izvlačili iz bujice u Sesvetama. Posljedice ciklone vatrogasci su sanirali cijelu noć te su do četvrtka ujutro obavili 230 intervencija, a tijekom dana bilo ih je još 50-ak.

Iz Vodovoda poručuju da su također imali 50 odlazaka na teren, najčešće zbog iskakanja šahtova. Elektra je imala više od 30 intervencija, a uglavnom je riječ bila o potrganim žicama. Najviše je stradala trafostanica u Sesvetama, koja je bila potpuno potopljena. Policija je zabilježila 81 poplavljeni objekt, 34 oštećena automobila i 7 oštećenih kuća.Radnici ZET-a promet su normalizirali tek ujutro.

– Strašno je što je ovo već četvrta oluja u kratko vrijeme, ovakve štete gotovo da ne možemo nadoknaditi – ističe Igor Toljan iz Zrinjevca te napominje da je porušeno 40 stabala.

Komentara 3

Avatar dr. Evil
dr. Evil
16:16 01.08.2014.

ne pamte ni najstariji? Pa nek sad upamte!

GO
gospodindragovoljac1991
07:40 02.08.2014.

Gdje su sad Bandići I kalinići. Pa šta bi se desilo da nas stvarno pogodi prava oluja. Bitno je da se laprda kada se dođe na telku. E moj narode zapjeva Marko!!!!!!!!!!!

Avatar Hulk007
Hulk007
08:33 02.08.2014.

Bilo je i gorih dana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije