Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi i u Zagrebu

Visoki vodostaj: Sava se na nekoliko mjesta podzemnim putem probila u Kajzericu!

kajzerica
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/18
14.09.2014.
u 10:35

Poplavljeni su podrumi, a na nekim površinama stvorila su se jezerca i potopila nekoliko parkiranih vozila.

Visoki vodostaj Save jutros je dočekao i stanovnike Zagreba.

Fotografije Pixsellovog fotografa Davora Puklavca pokazuju da se Sava u Zagrebu prelila do nasipa te je njezina razina došla blizu donjeg dijela Jadranskog mosta.

Iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama izvijestili su da je zbog nabujale Save na Kajzerici došlo do podizanja podzemnih i zaobalnih voda. "Na terenu su službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, DVD Botinec, DVD Klara i Javna vatrogasna postaja Novi Zagreb", izvijestili su iz Ureda i dodali da će na lokaciji Južna obala IV ekipe podružnice Vodoopskrbe i odvodnja pumpom velikog kapaciteta ispumpavati vodu s igrališta.

Foto: Ured za upravljanje u hitnim situacijama

Na zagrebačkoj Kajzerici voda je počela probijati na nekoliko mjesta u naselje. Iz Građanske udruge "ZaKAJ?Za KAJzericu!" sumnjaju kako je riječ o podzemnim vodama, ali i zemlji koja je natopljena i ne može više "popiti" toliku količinu vode. Kažu da su poplavljeni podrumi, a na nekim površinama stvorila su se jezerca i potopila nekoliko parkiranih vozila.

Policija je izvijestila i da je u Rudama nedaleko Samobora klizište presjeklo tok potoka Gradne te se radi na njegovoj sanaciji.

>> Fotografije i snimke poplave šaljite nam na javi@vecernji.net

>>Karlovac obranjen, vodostaji Korane i Kupe u padu! Neizvjesnost u Sisku

>>Poplavljen centar Macinca, voda dotekla i do Črečana

Foto: Građananska udruga ZaKAJ? Za KAJzericu!

Komentara 23

DU
Deleted user
10:46 14.09.2014.

Nama u Zagrebu još je super, jer imamo odlične nasipe (iako neke ljude smeta što su iz doba komunizma?), ali mi nije jasno zbog čega se ne grade nasipi u nekim gradovima, zbog čega su kanali neočišćeni i ne kopaju se novi - je li to isto komunističko, pa je nepoželjno? Kako bilo, svi plaćamo vodnu naknadu i prireze te poreze i plaćamo čalnove Vlade i Sabora, te imamo pravo očekivati da se radi, a ne traže izgovori.

TA
Takaros
10:59 14.09.2014.

zašto nije otvoren kanal sava odra? ne samo što kajzerica ne bi bila potopljena nego vodeni val koji ide prema sisku ne bi bio tako velik. što se čeka? Hrvatske voda ga nisu očistile i pripremile ili je neki drugi problem?

DU
Deleted user
10:41 14.09.2014.

Nema razloga za zabrinutost. Uskoro će se pojaviti gradonačelnik Svemogući i riješiti problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije