Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grad nekad i sad

Pogledajte kako je videom spojio Zagreb danas i jučer

stare fotke Zagreb
Foto: Ognjen Ivanović
1/2
11.09.2015.
u 16:20

Autor projekta Ognjen Ivanović u videu je na sadašnje scene grada složio stare fotografije snimljene na istim lokacijama i time kao da je vratio prošlost

Zagrebački fotoentuzijast Ognjen Ivanović, koji je početkom ove godine svojim web projektom Zagreb nekad i sad, u kojem na sadašnje, suvremene fotografije prizora grada slaže crnobijele fotografije istog mjesta i s istog kuta, samo iz prošlosti, osvojio simpatije građana svih generacija, napravio je i drugi korak.

Snmio je video sa scenama Zagreba, te u 3.43 minute ponovno evocirao i grad kakav je nekad bio, te inventivnim slaganjem starih fotografija na pokretne slike iz sadašnjosti prikazao staro kao da ulazi, ušetava i stapa se s onim što vidimo danas, u koloru.

- Inspirirao sam se likom koji je slikao scene iz filmova na trenutnim lokacijama te sam odmah pomislio kako bi bilo fora isto napraviti u Zagrebu koji je sam po sebi jako fotogeničan te sam znao da koju god sliku izaberem bit će posebna na svoj način - kaže Ivanović u opisu svoga rada na YouTubeu.

Ističe da "nije tražio nikakvo savršenstvo već nešto što će isti tren biti gotovo, bez ikakvih intervencija u editing programima. Sekunda posla, za razliku od montaže videa na kojoj provedem tjedan dana za samo minutu-dvije clipa."

U ovaj je video ukomponirao više od 1300 slika, a uradak je dobio zapažene kritike i pozitivne komentare pratitelja i gledatelja - od toga da je fantazija do toga da je video "moćan" i da "oćemo još".

>>Povratak slona ispred HNK uz malo mašte i igru fotografija

 

Komentara 2

DU
Deleted user
06:17 12.09.2015.

Svaka čast, fantastična ideja!!!

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
13:06 12.09.2015.

Već viđeno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije