Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatra ugašena

Ovako danas C.I.O.S. izgleda nakon požara!

CIOS požar
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/10
15.04.2014.
u 15:25

Vatrogasci opožareni prostor još polijevaju vodom jer se plastika još može zapaliti

Vatrogasci su suzbili vatru koje je mjestimično još bilo od jutra na prostoru otvorenog skladišta CE-ZA-R za reciklažu otpada na Jankomiru, nakon jučerašnjega velikog požara.

Požar je, dakle ugašen, i sve što je ostalo na golemom prostoru grupe C.I.O.S. su izgorjele sprešani automobili, koje vatrogasci i dalje polijevaju vodom, za svaki slučaj, jer se plastika još može zapaliti.

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, njih 40 s 12 vozila, te Vatrogasna zajednica Grada sa 40 dobrovoljaca iz 8 DVD-ova i dalje su na terenu, a na raspolaganju su i tri cisterne zagrebačke Čistoće.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Iz gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama poručuju kako tlo i povrće iz vrtova blizu C.I.O.S.-a nisu opasni – "prvi rezultati analize uzoraka, provedeni u Zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar ne ukazuju na prisutnost potencijalno štetnih spojeva za ljudsko zdravlje", piše u priopćenju.

Inače, vatrogascima i članovima drugih gradskih žurnih službi pomogao je i zagrebački Crveni križ, dostavljanjem 500 litara vode.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode navode kako su još jučer njihovi inspektori izašli na teren, no zbog požara koji je još bio aktivan nisu bili u mogućnosti obaviti nadzor.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

S nadzorom nastavljamo kad se za to stvore uvjeti – kažu iz Ministarstva i objašnjavaju da tvrtka CE-ZA-R d.o.o., dio C.I.O.S. grupe, za lokaciju u Jankomiru posjeduje valjane dozvole za gospodarenje otpadom, koje je izdalo i Ministarstvo i Grad Zagreb.

>>C.I.O.S.: Vatrogasce smo dvaput zvali, bilo je zauzeto!

>>Stanovnici uz C.I.O.S.: 'Jako smrdi, strah nas je za djecu'

Ključne riječi

Komentara 4

TE
tetrijeb
18:57 15.04.2014.

Cijelo vrijeme ove akcidentne situacije nema ni rijeći priopćenja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.Ravnatelj iste uprave postoji samo da bi se slikao s premijerom povodom nekih vježbi ili sličnih događaja.Ustvarnim situacijama se za njega i DUZS uopće ne čuje.Neka odgovori zašto nije oglašena uzbuna za požar ili RKB opasnost do koje je došlo ,a koju je centar 112 po zakonu o spašavanju trebao oglasiti.

TR
trandri
15:55 15.04.2014.

Prešani lim automobila naslagan na katove je gorio

DU
Deleted user
15:56 15.04.2014.

Smeće bilo prije i sada, čemu to uopće gasiti ta ionako je sve izgorjelo što je moglo gorjeti, samo su još nabili dodatne troškove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije