Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanje kriminaliteta

Pogledajte gdje je u Zagrebačkoj županiji najsigurnije živjeti

Policija Zagreb
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
05.05.2014.
u 11:05

Zadovoljni smo 2013. i procjenjujemo je dobrom godinom – poručio je Goran Burušić, načelnik Policijske uprave zagrebačke

Život u svih 9 gradova Zagrebačke županije izuzetno je siguran – rezultat je to policijskog izvješća o stanju i kretanju osnovnih sigurnosnih pokazatelja na području županije u 2013. godini.

Tako je u cijeloj županiji u 365 dana sigurnost bila ugrožena s ukupno zabilježena 3084 kaznena djela, 2324 prometne nesreće, 37.431 prometni prekršaj, 3811 prekršaja protiv javnog reda i mira te 373 ostala događaja po kojima je policija postupala.

Statistika tako svjedoči da su u padu sva kaznena djela za točno 769 ili 20 posto manje u odnosu na godinu prije – najviše ih je prijavljeno u Velikoj Gorici, dok su u Svetom Ivanu Zelini prijavljena 242.

Foto: Jelena Vuković

Grafika: Jelena Vuković

U porastu su ipak, za 14 evidentiranih slučajeva, kaznena djela protiv života, ali više ih je riješeno nego 2012. godine.

U svih 9 gradova u padu su i teške krađe, a najveće smanjenje zabilježeno je na području Policijske postaje u Jastrebarskom. U padu su za točno 53,3 posto ili 122 djela u odnosu na prošlu godinu kaznena djela koja su počinili maloljetnici i djeca, a 92 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira policija je zabilježila u zonama odgojno-obrazovnih ustanova.

Među prekršiteljima policija je tako evidentirala 24 djece i 243 maloljetnika, među kojima je 28 djevojaka.

– Prethodnu 2013. godinu procjenjujemo dobrom godinom jer su, uz očekivani broj kaznenih djela, u suradnji s drugim tijelima razriješena i neka od najtežih kaznenih djela koja su zabilježena na području Policijske uprave zagrebačke. Zabilježen je znatan pad sigurnosnih pokazatelja kao rezultat pravilno planirane operativno-preventivne službe – poručio je načelnik PUZ-a Goran Burušić.

Komentara 3

KR
kristov
12:47 05.05.2014.

mislim da je za sada najsigurnije u Remetincu. Tko što može drugarici Lovrić Merzel, npr.

BL
bljak007
15:42 05.05.2014.

Je bok i bogmec tak je nekak. Nigdar ni bilo, da nekak ni bilo, i nigdar nebu bilo, da nekak nebu bilo. A Merzelica lipo spi i placu na lezec dobi, joj da mi bog prosti, ne onim starim zanatom, vec ljevorukim hvatom.

LU
lutomirski
20:03 05.05.2014.

ja mislim u inozemstvu,najbolje i najsigurnije,jer ovo ne lici na nista.sad ce sjebati jos Linica, ko ce nam onda poreze nabijati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije