Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predblagdanska zbivanja

Pogledajte gdje su sve u gradu zbivanja za advent

02.12.2012., Zagreb - Ulice grada ukrasene su bozicnim ukrasima. Advent u gradu zapoceo je tradicionalnim paljenjem adventske svijece na trgu bana Jelacica, a svjetlosna rapsodija pretvorila je u bajku lampicama okicene platane i fontane Zrinjevca. Photo:
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/7
25.11.2014.
u 10:30

Ispred centra Supernova božićni sajam, u Susedgradu humanitarni programi, nove ture za strance

Diljem grada traju pripreme za nadolazeća predblagdanska događanja – postavljaju se prodajne kućice za božićni sajam u Bogovićevoj i Gajevoj, koji počinje sutra, dok su se i u rubnim dijelovima grada potrudili da obilježe advent.

Tako je već jučer počela manifestacija "Prosinac u Susedgradu", i to lutkarskom božićnom radionicom, dok će do kraja prosinca u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad organizirati razne koncerte, gledanje filmova, predstave i humanitarne programe. U Gornjoj Dubravi u Grižanskoj ulica od 29. studenog do 5. siječnja braniteljska udruga bojna Frankopan organizira "Advent u Dubravi". Postavljaju kućice za gastro i trgovački program, a posjetitelji će moći vidjeti i tradicionalni londonski autobus Double Decker iz 1975. godine.

Foto: Milan Ilić

Grafika: Milan Ilić

Uložili tri milijuna kuna

Na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u Buzinu u prošlu nedjelju postavili su i klizalište, koje će biti otvoreno svaki dan od 9 do 21 sat. Cijena ulaznice je 20 kuna, dok je posudba klizaljki 10 kuna. Jednako će platiti oni koji žele klizati na klizalištu velikom gotovo dvije tisuće kvadrata u centru grada, gdje će na Trgu kralja Tomislava niknuti "Ledeni park na Tomislavcu". Najveći je to novi projekt Turističke zajednice grada Zagreba, koja je u manifestaciju "Advent u Zagrebu" uložila tri milijuna kuna, od čega pola iznosa otpada na Tomislavac.

Veliko klizalište, zajedno sa šatorom i ugostiteljskim sadržajima, otvorit će se 5. prosinca. Postavit će 14 kućica, a sutra će početi i sajmeni dio Fuliranja kod uspinjače u Tomićevoj. Za glazbenu će pozadinu biti zadužena nova zagrebačka radio postaja Yammat FM, te će tako bivši djelatnici Radija 101 najaviti i skori novi početak postaje. Centar će u prosincu organizirati i ture za strance.

Nove ture po gradu

Zagreb Advent Walking Tour će tako uz razgled grada svaki dan tijekom prosinca s polaskom u 12 sati na Trgu bana Jelačića objašnjavati božićne običaje Zagrepčana, dok će se na Zagreb Gourmet Advent Touru učiti pripremati tradicionalne zagrebačke specijalitete. Uz Zagreb Photo ADVENTure gradom će prošetati uz instruktora fotografiranja Romana Martina i ponijeti doma fotografije Zagreba u vrijeme adventa. Stanovnici se mogu prijaviti i na "Advent na drugačiji način" petkom, subotom i nedjeljom.

Za 60 kuna moći će slušati o starim adventskim običajima i izrađivati čestitke, dok oni koji žele razgled inspiriran božićnom pričom Charlesa Dickensa mogu otići na "Zagrebačke duhove Božića".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije