Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj čekanju

Počinje obnova OŠ Odra, učenici kreću na nastavu u Kajzericu

05.04.2013., Zagreb - Osnovna skola Odra 55 godina nije obnavljana, krov skole je izgradjen od azbestnih ploca a ucenici nemaju osnovne uvjete za ucenje.  Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL
21.11.2014.
u 09:00

Prometna policija osiguravat će prijevoz učenika do OŠ Kajzerica od 24. studenog do 8. prosinca

Nakon osam godina čekanja, pohađanja nastave u derutnoj školi i održavanja tjelesnog na hodnicima, učenici su konačno dočekali početak obnove Osnovne škole Odra.

Roditelji su se, podsjetimo, javnosti obratili otvorenim pismom u kojem su poručili da djecu od 24. studenog više neće slati na nastavu ako ne počne obnova, pa je Grad reagirao. Prošlog je tjedna u školu stigao dopis da učenici od 24. studenog kreću u OŠ Kajzerica, a dan poslije počinju radovi koji bi trebali biti gotovi do 30. kolovoza iduće godine.

– Sve smo uspjeli dogovoriti, obavljen je komisijski očevid rute kojom će tri ZET-ova autobusa djecu voziti na nastavu u Kajzericu, početkom ovog tjedna održani su sastanci s roditeljima te je pripremljen vozni red i novi raspored sati – poručio je Vatroslav Gabrić, ravnatelj OŠ Odra.

Objasnio je da će ZET osigurati dva školska autobusa prilagođena djeci za učenike nižih razreda te jedan zglobni za starije učenike. Iz Gradskog ureda za obrazovanje potvrdili su da počinju radovi čiji je izvođač tvrtka HM-PATRIA s kojom je već potpisan ugovor.

Kako bi se pojačala sigurnost tristotinjak djece u prometu, Ured je od MUP-a i prometne policije zatražio da se osigura nazočnost policajaca na autobusnim stajalištima u Odri, Hrašću i Maloj Mlaki od 24. studenog do 8. prosinca, dok se djeca ne prilagode novom prijevozu.

I dok Grad s jedne strane najavljuje obnovu i dogradnju OŠ Odra, četiri vlasnika zemlje na kojem je škola upozoravaju da nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. Kažu da ne žele zaustaviti obnovu i dogradnju škole jer je pohađaju i njihova djeca, no da Grad mora ispuniti obveze. U njihovu korist presudio je 2013. i Općinski sud, odbivši Gradu priznati vlasništvo.

Komentara 4

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
12:10 22.11.2014.

Nije samo slučaj u Odri da je Grad otkupio zemlju ali se nije gruntovno upisao a izgubljeni su olfa kupoprodajni ugovori i sad se Grad zbog svoje aljkavosti ganja sa bivšim vlasnicima zemljišta po sudovima. Imate takav slučaj u Dugavama, park na križanju Vatikanske i SR Njemačke, usred parka ograda. Sud se vodi a ograđena parcela zapuštena.

GO
golub
18:39 21.11.2014.

Zašto ovi autori teksta javnosti daju krive informacije, jer četiri vlasnika prodali su zemlju na kojem je škola šezdesetih izgrađena i novac primili i ponovno bi htjeli bili vlasnici. Grad je zemljište kupio i platio i preko pedeset god. je u poštenom posjedu a sve drugo tko tu nešto mulja je posao za USKOK.

GO
gordijskicvor
21:49 21.11.2014.

Golube, pretpostavljam da imate dokaze za ove svoje izjave. Očigledno sud nema te vaše dokaze, pa bi bilo dobro za svu tu djecu, mještane, i napose grad da ih donesete na sud. Vjerujte mi da ce Vam svi mještani biti zahvalni! U suprotnome okanite se rekla-kazala priča, jer optužujete autore članka za objavu neistine, a niste u mogućnosti dokazati suprotno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije