Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Betonsko ruglo

Počelo rušenje Cimosove zgrade u Vrbanima, gradit će se novo zdanje

'18.08.2011., Zagreb - Pocetak djelomicnog rusenja i rekonstrukcije nedovrsene zgrade Cimosa na Ljubljanskoj aveniji. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
1/5
18.08.2011.
u 16:03

Bageri, radnici i teška mehanizacija iznenadili su stanare Vrbana . Planira se poslovna zgrada s trgovinama, restoranom...

Ruši se stara CIMOS-ova zgrada na Zagrebačkoj aveniji. Golema i nezgrapna, više od 20 godina propada naočigled stanara i prolaznika. No to će sada promijeniti njen vlasnik, a ujedno i investitor – tvrtka Vrbani centar d.o.o. iz Zagreba. Parcelu veličine više od sedam tisuća kvadratnih metara pretvorit će u poslovnu zgradu s trgovinama, restoranima, parkiralištem i popratnim sadržajima.

Sjedište slovenske tvrtke

– Zgrada će se velikim dijelom ukloniti zbog dotrajalosti konstrukcije i na toj će se lokaciji sagraditi jedna od najljepših poslovnih zgrada u Zagrebu – odgovaraju nam iz ureda investitora.

Investicijom od 23 milijuna eura planiraju završetak buduće poslovne zgrade kojom će zasigurno popraviti "imidž" zapadnog dijela grada. I dok je 1989. godine slovenska tvrtka Cimos International ondje imala svoje sjedište za širenje automobila marke Citroën, i to na tržište bivše Jugoslavije, poslije rata zgrada je počela propadati. Otada zjapi prazna te propada i dalje, a postala je i okupljalište ovisnika. Buka bagera koji trgaju goleme komade betona i radnici koji se spremaju na rušenje ovih dana iznenadili su stanare Vrbana. I to uglavnom – pozitivno.

"Bilo je i vrijeme"

Jer, konačno će se riješiti zgrade koju nazivaju gradskim ruglom. Zadovoljni su jer će, kako kažu, radovi otjerati beskućnike, narkomane i djecu koja i nisu svjesna koliko opasnosti krije njima zanimljivo igralište. A tome što će ova "nakupina betona" konačno nestati vesele se i dvije prolaznice, koje su dobacile:

– Bilo je i vrijeme!

Ključne riječi

Komentara 11

DA
DADO5
12:51 19.08.2011.

Napokon da se i tog rugla riješimo. Nadam se da če se sada taj objekt napokon staviti u funkciju i da neče radovi stati na pola, dok investitor ne dobije građevinsku dozvolu za drugi objekt na Selskoj.

SW
swimm
14:16 19.08.2011.

pohvalno,ali postoji ALI na čiji račun??? onih koji su zapoceli ovo ruglo??? recite nam gradonačelniće tko ovo plaća???

TW
Tex_Willer
11:24 19.08.2011.

konačno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije