Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
djeca u blatu

Pobuna mama i djece u Blatu – dječje igralište obećavaju već 20 godina

Prosvjed roditelja u Blatu
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/6
28.05.2015.
u 15:33

Roditelji drže da je Blato jedino naselje u cijelom gradu bez mjesta za druženje djece

Na svakim lokalnim izborima u posljednjih 20 godina obećavana su dječja igrališta, kažu stanovnici Blata. Kako izgradnja nijednoga nije planirana ni ove godine, sami su odlučili napraviti nešto u vezi s tim. U samo četiri dana peticiju za mjesto na kojem će najmlađi Blaćani moći bezbrižno se spuštati toboganom ili ljuljati, potpisalo je 25 posto naselja 645 stanovnika.

Igra na opasnoj cesti

Majke, očevi, djedovi, bake i djeca jučer su pred mjesnu samoupravu donijeli i transparente s natpisom "Hoćemo park" kako bi vijećnicima poručili da će potpise odnijeti i na Gradsku skupštinu, ali i gradonačelniku Milanu Bandiću.

– Djeca golove stavljaju na cestu kako bi igrala mali nogomet, ondje se igraju i lovice, provode puno vremena na ulici, što je iznimno opasno. Moja djeca sad su već punoljetna, što najbolje govori o tome koliko dugo čekamo igralište – objasnila je inicijatorica peticije Laila Novak te istaknula da je Blato jedina novozagrebačka četvrt bez dječjeg igrališta, a najvjerojatnije i jedina u gradu.

Na posljednjim lokalnim izborima prije dvije godine na propagandnim plakatima vijećnika mjesnog odbora, podsjetile su majke, pojavile su se lokacije predviđene za gradnju igrališta.

Da je bilo volje...

– Bila su tri mjesta za koja smo u startu znali da su neprimjerena, jedno između autoceste i glavne ceste, jedno uz samu željezničku prugu, a za treće nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi. Uz ovdašnji nogometni i košarkaški teren je velika livada za koju smatramo da bi bila idealna pozicija za mjesto za djecu – rekla je L. Novak te dodala da je mjesni odbor zadužen za traženje lokacije.

– U Blatu nema nijedne gradske parcele do koje ne vodi neka privatna, a nitko od njih ne želi svoju parcelu prepustiti ili Gradu prodati po razumnoj cijeni, pa ovu peticiju građani zapravo potpisuju sami protiv sebe – poručuje vijećnik gradske četvrti Novi Zagreb – zapad Mijo Krištić. Predsjednik oporbe u Vijeću četvrti Tomislav Koledić ističe da se u malim komunalnim akcijama moglo naći novca za igralište, da je za to u Vijeću bilo volje.

Komentara 4

DU
Deleted user
17:12 28.05.2015.

pa kaj vam Imprić nije napravio koji je cijeli život kod vas u vlasti, još od Yuge pa do jedine nam Hrvatske....onda se niste bunili !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:27 28.05.2015.

Živio Imprić i njegova birtija!!!

DU
Deleted user
17:20 28.05.2015.

e Jožica Jožica, pa kak ćeš objasniti svojim unucima zašto nisi vrtića napravil, a sa njime i Koledić ha ha ha.......aaaahaaaaaha !!! Ali naravno, Jožica je birtiju sredio za sebe još za Yuge a sada je u prvom redu zau za pobunu.....koji smiješni likovi. Kako god žao mi je djece !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije