Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne žele titov trg

Po prvi puta HDZ javno za promjenu imena Trga maršala Tita

krug za trg (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
Autor
Mateja Šobak/VLM
04.05.2013.
u 13:56

I nezavisna lista Milana Bandića obećala je promjenu imena bude li konsenzusa o tome

Dvjesotinjak ljudi okupilo se danas ispred Hrvatskog narodnog kazališta na prosvjedu kojim žele ukidanje imena Trga maršala Tita. Krug za trg, druga koja je organizirala prosvjed, nazvala ga je \"skupom hrvatskih građana koji se bore protiv jednog od najvećih ubojica svih vremena\".

- Ako trg nastavi nositi ovo ime, to nije ništa drugo nego promoviranje novojugoslavenstva, koje, izgleda, središte ima u Zagrebu, u institucijama vlasti, kulture i medija - rekao je Branimir Lukšić, jedan od govornika Kruga za trg.

Iz udruge pročitali su i koje su se stranke gradske vlasti izjasnile za promjenu imena, a koje za to da trgu ostane ime po Josipu Brozu.

- Za promjenu imena po prvi puta izjasnio se HDZ te sve pravaške stranke, a i nezavisna lista Milana Bandića obećala je promjenu imena bude li konsenzusa o tome. Protiv mijenjanja imenu su SDP, HSS, HSLS, Hrvatski laburisti te nezavisna lista Tatjane Holjevac - poručili su prosvjednici.

>>Putovali cijelu noć da prvi dođu na Titov grob

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije