Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razvodni ormarići

Po operatoru Grad godišnje gubio oko dva milijuna kuna!

telekom kutija
Foto: Jakov Novak
1/2
24.07.2014.
u 13:10

Napokon se uvodi naknada za korištenje površina na kojima se postavljaju razvodni ormarići. Dosad su postavljani, kažu u gradskoj upravi, bez sustavne kontrole, a ubuduće će svaki operator mjesečno za kutije plaćati 202.900 kuna

Telekomunikacijskim operatorima, baš svima koji svoje usluge pružaju Zagrepčanima, stiže naplata! I to ona koja ih je godinama zaobilazila – naknada za zauzimanje javne gradske površine radi postavljanja telekomunikacijskih razvodnih ormarića.

Izgubljen golem novac

Dok u Gradu s jedne strane građanima naplaćuju sve usluge, događanja i korištenja javnih površina, na postavljanje razvodnih ormarića operatorima gradske službe nisu reagirale.

Da stvar bude gora, nije bilo ni dozvole za njihovo, kako je to praksa pokazala, stihijski postavljanje na ulicama, a u Gradu ne znaju ni točan broj takvih ormarića ni njihove lokacije.

Foto: Jakov Novak

– Gradsko upravno tijelo nadležno za komunalne poslove do sada nije izdavalo rješenja i operatori javnih komunikacijskih usluga postavljali su razvodne ormariće na javne površine bez sustavne kontrole njihova postavljanja. Operatori javnih komunikacijskih usluga do sada nisu plaćali ni naknadu za površinu na kojoj su razvodni ormarići postavljeni – poručili su iz Grada.

Oni to rade po noći i do jutra su kutije postavljene, kaže gradonačelnik

Milan Bandić

gradonačelnik

Ipak, konkretnog odgovora o točnom, nenaplaćenom i izgubljenom novcu koji se s računa operatora trebao sliti u gradski proračun, a koji je brojiv u milijunima kuna, nema. Tek sada ispravljaju pogrešku pa će dozvole umjesto komunalnog ureda izdavati Gradski ured za prostorno uređenje i sa zagrebačkim Digitalnim gradom dijeliti naknadu koju su tek sada definirali u Gradu.

Tako će mjesečni prihod za zauzimanje javne površine po jednom operatoru telekomunikacijskih usluga iznositi 202.900 kuna mjesečno, odnosno 2,434.800 kuna godišnje.

Baza podataka

– Želimo uvesti reda. Nitko sretniji od mene da to riješimo, želimo ostvariti prihod, no kome da fakturiram račun? Svi imaju 20 kabela, a mi nismo definirali čije je što da bismo mogli ispostaviti račun i naplaćivati. Eto, sad ću vam reći, oni po noći to rade i do jutra je sve riješeno – objasnio je Bandić.

Nova odluka treba se odobriti na današnjoj sjednici Skupštine, nakon čega bi Grad trebao izraditi bazu podataka o broju i lokacijama ormarića, ali i, kako su poručili u Gradu, ubrzati način na koji će telekomunikacijskim operatorima izdavati i dozvole. Nagađa se da je do sada postavljeno više od 300 takvih ormarića.

Komentara 3

DO
dogg
15:40 24.07.2014.

Nemojte molim vas!!! Opet će poskupit usluge teleoperatera :)))

VI
Vito
13:30 25.07.2014.

Osobno sam izgubio nekoliko milijardi kuvajtskih dolara u proteklih nekoliko dana. __________________ Zašto? ____________________ Nisam se rodio kao kuvajtski građanin, a to sam oduvijek planirao. _______________ Koje li budalaštine pisati da je nešto izgubljeno, a nije niti planirano. _____________ Kome mažu oči???? _________________ Ako se tako želimo "razgovarati, onda smo izgubili mnoge milijarde od 1918.g. kad su nas ukupirali stranci i još voše od kad su nas porobili milančetvi komunisti 1945.g. __________________ Mogli smo biti davno kapitalčistička država s najbogatijim BDP-om, ali smo "izabrali" komunizam i siromaštvo.

DU
Deleted user
08:54 25.07.2014.

Kada bi gradski službenici zaista radili svoj posao a ne pol radnog vremena provodili u fušu možda se ovo ne bi događalo. Naravno tu su njihovi šefovi koji isto blokiraju one koji žele raditi kako treba ali im ne daju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije