Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam na Jakuševcu

Po automobile i robu na Hrelić odsad i subotom

Sajam automobila Jakusevac
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/3
20.11.2014.
u 10:00

Nedjeljom sajam posjeti oko 40.000 građana iz Zagreba, ali i cijele Hrvatske pa je i to razlog da se sajmovanje proširi na cijeli vikend

Popularni zagrebački sajam automobila na Jakuševcu te sajam robe od sljedećeg vikenda (29. studenog) bit će otvoren i subotom i nedjeljom. Tako će posjetitelji moći razgledavati, kupovati ili prodavati automobile dva dana u tjednu, dok će odjeću, obuću, razne rabljene predmete i druge stvari na popularnom Hreliću moći razmjenjivati tri dana u tjednu – srijedom i vikendom.

Mamit će prodavače

Čelnik Sajma Miroslav Filipčić kazao je da su se na takav korak odlučili zbog velika interesa Zagrepčana, ali i građana iz cijele Hrvatske, kojih nedjeljom dođe u prosjeku 40 tisuća.

– Sajam nedjeljom bilježi ponudu od dvije do tri tisuće osobnih i stotinjak ostalih vrsta vozila, a očekujemo da će jednak broj izloženih vozila uskoro biti i subotom – kazao je Filipčić.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dodao je kako će izlagače mamiti novim pogodnostima kao što je čuvanje automobila sa subote na nedjelju kako ne bi morali odlaziti i gubiti mjesto. Otvaranjem sajmišta i subotom smatraju da će i građani imati veću šansu prodati svoje proizvode pa vjeruju da će u konačnici svi biti zadovoljni. Posebno računaju i na one građane kojima odlazak na sajam nedjeljom nije odgovarao zbog drugih obveza pa su uvjereni da će subota biti pun pogodak. Filipčić je istaknuo i da je Sajam, osim prodaje i kupnje, također mjesto gdje se građani susreću, druže, jedu i piju.

– Ovaj sajam postao je više od izlagačke manifestacije, a njegov dvodnevni karakter još će više učvrstiti percepciju mjesta na kojem Zagrepčani mogu, uz trgovanje, provesti na zanimljiv način svoje slobodno vrijeme – rekao je Filipčić.

Zanimljivo i turistima

Da je sajam zanimljiv i izvan granica Hrvatske, svjedoči i podatak da je već ucrtan u neke turističke karte pa su Zagrepčani ondje mogli susresti i brojne turiste. Zanimljivo je da na popularni sajam Hrelić redovito dolaze i poznate osobe kao što su akademik Josip Bratulić, glumica Nina Violić, glumac Sven Medvešek, dizajnerica Matija Vujica, pisac Miljenko Jergović i mnogi drugi.

Cijene će na sajmu, doznajemo, ostati iste – cijena prodajnog mjesta je 10 kuna, koliko i parkirališno mjesto, dok se mjesto za prodaju automobila naplaćuje 50 kuna.

Sajam auta: Prodavači se muče, ali zato 'idu' topovi mužari, ćevapi...

Komentara 9

VI
vivacroatia
22:28 20.11.2014.

Zašto Sajam doo ne plaća zakup zemljišta Gradu Zagrebu? Lako je tako poslovati kada se potkradaju građani i gradski proračun.

21
215794
18:03 20.11.2014.

Pozdravljam ovo radon vrijeme, meni je zadovoljstvo kad mogu iz Zaprudja Savskim nasipom pjesice obici sajam viditi raznoliku lijepu nasu popiti gemist ltravaricu gemist ako ide zasto da se ne odrzava

Avatar bok
bok
15:18 20.11.2014.

pa dobro, konacno, sto se tako dugo cekalo... iako je koncept prodaje na standovima pregalizlo vrijeme a antikvarnih stvari je tamo zapravo vrlo malo. Vise nacin da si ljudi zarade koju kintu unovcenjem neceg iz podruma, tavana, pokojnih itd. Pase tipovima poput Jergovica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije