Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
špansko

Pljačkaju i po danu, građani i trgovci u strahu

05.05.2015., Zagreb Spansko, Kukuljevicev trg. U proteklih mjesec dana zaredale pljacke i prepadi u trgovinama i  kaficima, a u zadnjoj placki provalnici su iscupali vrata u trgovini s kozmetikom. Vlasnik kafica Darko Grgas vrata svog kafica osigurao je c
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
06.05.2015.
u 10:00

U posljednjih mjesec dana zaredale provale u kafiće i trgovine, stanovnici drže da unatoč tome nisu pojačane policijske ophodnje

Stanovnici Španskog požalili su nam se da je njihovo naselje već mjesec dana na stalnoj meti pljačkaša i da se na cesti i parkovima osjećaju sve manje ugodno. Samo proteklih tjedana na Kukuljevićevu trgu dogodilo se više pljački, posljednje u dm-u i Konzumu.

'Kao da je srednji vijek'

– Kolegica koja je radila još je uvijek zbog stresa na bolovanju. U trgovini je bilo i nekoliko kupaca i nikomu više nije svejedno jer razbojnici više i ne biraju vrijeme pa upadaju usred bijela dana – kaže nam jedna od blagajnica. Problema s razbojnicima gotovo svakodnevno ima i Darko Grgas, vlasnik kafića.

– Ima onih koji upadaju u kafić danju, no češće to rade noću kada nema nikoga. Sva vrata su mi već razvalili i odnijeli zalihe kave, cedevite i svega što mogu pa sam morao postaviti željeznu šipku kao da smo u srednjem vijeku – požalio se Grgas. Dodao je da je često zvao policiju, no da nikoga nisu uhvatili.

Iz policije napominju da su u travnju zabilježili tri pljačke na području Španskog – dvije u trgovini u Ulici Drage Gervaisa i jednu u trgovini na Trgu Ivana Kukuljevića. Građani tvrde da je pljački bilo i znatno više.

– U Španskom je u zadnja četiri tjedna opsadno stanje s pljačkama, a policija nije pojačala patrole. Prekjučer je opljačkan dm na Kukuljevićevu trgu uz parkić s dječjim igralištem, a nešto ranije opljačkan je i Konzum na istom trgu – kazao je Marko Radoš te dodao da je nedavno opljačkan i dućan kod gimnazije 'Lucijanke' te manji dućani, a jedna je djevojka opljačkana na cesti.

Videonadzor

Predsjednik gradske četvrti Stenjevec Vladimir Andrić ističe da nije dobio informaciju o pojačanim pljačkama, no da je moguće da su lopovi iskoristili praznike.

– Dvaput godišnje sastajemo se s policijom, ravnateljima škola i drugim službama te utvrđujemo kako poboljšati sigurnost. Lani smo stavljali videonadzor na dio vrtića, a to ćemo nastaviti i sljedeće godine – kazao je Andrić.

Komentara 23

DU
Deleted user
10:32 06.05.2015.

Pa kaj bi oni sad, neka se sami zaštite. Policija služii isključivo za postavljanje radara na obilaznicama i cestama gdje nikada nitko nije bio niti će biti ugrožen. Kako ovi ljudi misle da će se proračuna napuniti ako će policija loviti lopova zbog cedevite. Treba uzet ovim luđacima koji se voze 150 po obilaznici, to je najveći problem države!

SO
sojko2
10:51 06.05.2015.

policija lažira statistiku i hvali se lažnim brojevima, ubojstva broje kao samoubojstva, razbojiništva ni ne evidentiraju, a često ne žele niti izaći na teren.

CI
ciara46
11:56 06.05.2015.

A gdje su takozvani kvartovski policajci? Nigdje, jedino kada hvataju bakice s pesekima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije