Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počeli radovi

Pješački most iznad Miramarske bit će završen do početka kolovoza

28.05.2015.
u 09:47

Pristup mostu iz Botaničkog vrta bit će povišen pa će se na njega penjati stepeništem, dok će za osobe s invaliditetom biti izgrađena rampa

Početkom kolovoza preko Miramarske ceste, dvadesetak metara sjevernije od postojećeg željezničkog mosta, trebao bi biti izgrađen pješački most koji će povezati Lenucijev fitness park i Botanički vrt. Radovi s počeli jučer, a u dva mjeseca postavit će se temelji na koje će se montirati metalna konstrukcija mosta, drveni pod te staklene ograde na kojima će biti i držači koji će noću svijetliti.

Pristup mostu iz Botaničkog vrta bit će povišen pa će se na njega penjati stepeništem, dok će za osobe s invaliditetom biti izgrađena rampa.

–Konstrukcija se izrađuje u hali koja će se na gradilište dovesti tijekom noći pa se ne očekuju ni veći zastoji u prometu- kazao je Mario Miljavac, šef gradilišta. Dodao je da je vrijednost radova 950.000 kuna, a nakon otvaranja most će građanima biti dostupan u vremenu kada je otvoren Botanički vrt. Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je radove kazavši da mu nije jasno zašto radovi nisu počeli prije pola godine jer je novac osiguran još lani.

Ovo je povijesni projekt, a imat će funkciju povezivanja Botaničkog i Kolodvora da se, osim Zagrepčana, ovdje mogu odmoriti i ljudi koji su na proputovanju kroz Zagreb – kazao je gradonačelnik. 

Komentara 4

DU
Deleted user
21:03 28.05.2015.

... pa će se na njega penjati stepeništem, ... STEPENIŠTEM???!!! ... stubištem, stubama, štengama ... imamo toliko izraza a on nama uvaljuje srpski ...

MI
miki45
13:11 28.05.2015.

sigurno ce se zvati bandic 365

PR
prusacm85
11:38 29.05.2015.

Odlicno! Bas se radujem kako nam se grad razvija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije