Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Foodness

Pića iz retro filmova u malenom dućanu u Erdődyjevoj

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
29.08.2014.
u 15:50

U radnji su u ponudi artikli kao iz prizora iz 50-ih godina

Glazba pedesetih godina, koja svira kada uđete u maleni prostor nove specijalizirane trgovine u gradu, savršeno se nadopunjava s ponudom koju su vlasnici iz Foodness shopa odlučila predstaviti glavnom gradu.

Svjetske zanimljivosti

Želeći učiniti dostupnim one artikle na koje smo navikli gledati u raznim serijama i filmovima iz toga doba, otvorili su internacionalnu trgovinu namirnicama “Foodness”, u Ulici Tome i Petra Erdődyja.

Međunarodni karakter prikazali su i na zidu trgovine, pa tako iznad polica stoje vizure znamenitosti iz cijelog svijeta. Vidi se tamo kip bana Jelačića s glavnoga trga, kosi toranj u Pisi, Kip slobode u New Yorku, veliki kip Isusa u Rio de Janeiru... Postavili su čak i nekoliko satova, kako bi posjetitelji znali koje je točno vrijeme u svakom većem svjetskom gradu.

U prodaju su krenuli sa četrdesetak probnih artikala, a zbog pomame koja je zahvatila Zagrepčane, asortiman se bude stalno proširivao. U dućanu se prodaju limenke Mountain Dewa, Dr. Peppera, Coca-Cole s okusom vanilije ili Fante od jagode te grožđa, root beer, čokoladice Reese’s, cijene do deset kuna. Vlasnici se nisu, kažu, htjeli vezati uz jednu zemlju i jedan segment, a ponudu će proširiti s obzirom na to što traže kupci. Prijedloge primaju putem Facebook stranice, e-mail-a, no i pult u dućanu prepun je papirića s prijedlozima kupaca.

Revitalizacija grada

Dolaze im mlađi ljudi, između 20 i 45 godina, upoznati s okusima s kojima su se susreli na putovanjima. Otvaranjem trgovine u tom dijelu grada pokušat će i revitalizirati inače mrtav kvart po pitanju obrtništva.

- Inače su u inozemstvu dijelovi grada između željezničkog i autobusnog kolodvora puni života, sa Zagrebom to nije slučaj – kažu vlasnici. Od sljedećeg će tjedna u prodaju staviti poznate slane i slatke delicije s raznih strana svijeta.

Komentara 1

BR
brandolino
22:26 02.09.2014.

kakva glupost,,,pa ne ide se u dučan samo zato što si nešto vidio na filmu i to američkom,,bljak,,,......ljudima koji su to otvorili želim punu sreče i da dočekaju kraj godine....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije