Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branitelji na izborima

Petar Bajan, još jedan visoki časnik HV-a, na listi S. Švaljek

Sandra Švaljek
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.04.2017.
u 16:00

Nakon generala Milićevića, na Zagreb 'juriša' i brigadir iz Gromova

Nakon umirovljenog generala Joze Milićevića, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek dobila je novu snažnu podršku iz redova braniteljske populacije. Njezinu timu pridružio se još jedan negdašnji visoki časnik HV-a: to je umirovljeni stožerni brigadir Petar Bajan, koji će se na lokalnim izborima kandidirati na listi za gradsku četvrt Sesvete. Riječ je o uglednom članu braniteljske zajednice, pet puta ranjavanom pripadniku Gromova s najduljim mogućim ratnim putem koji datira još od kolovoza 1990. do 1996., tijekom kojeg je prošao sva hrvatska ratišta, danas stopostotnom ratnom vojnom invalidu. Što je ovog branitelja motiviralo da se po prvi put okuša u političkoj areni?

– Pogledajte... pa branitelji se nalaze na izbornim listama svih stranaka. Branitelji su konačno počeli razmišljati svojom glavom. Prošlo je vrijeme kada su stranke svojatale branitelje, a došlo je vrijeme da se i mi uključimo, da uzmemo sudbinu Hrvatske ponovno u svoje ruke. S nama će na listu i brigadir Stjepan Domjanić – kaže Petar Bajan, kojeg pitamo zašto je svoje povjerenje dao baš Sandri Švaljek.

Zapostavljene Sesvete

– Zato što mislim da je jedina sposobna da svoj grad izvuče iz krize. Gospođa Švaljek je bila dogradonačelnica i dobro razumije problematiku – kaže, pa dodaje kako aktualnom gradonačelniku zamjera cijeli niz pogrešnih poteza, među njima i odluka da nacionalne manjine u Gradsku skupštinu uđu sa šest zastupnika, vođenje kampanje gradskim novcem te populistički potezi poput kupovanja školskih odora za djecu koje “netko mora platiti”.

– Branitelji su masovno podržavali Bandića ali je u posljednje vrijeme izgubio orijentir - tvrdi Bajan, pa upozorava na tešku situaciju u Sesvetama, najmnogoljudnijoj gradskoj četvrti koja uplaćuje najviše novca u gradsku blagajnu, a zauzvrat “dobiva” nesnosne prometne gužve jer nema kružnih tokova, kao ni tramvajske pruge koja nikada nije produžena, niti jednog sportskog objekta i upravo ti problemi temelj su njegova, nada se, budućeg programa. Računa na potporu braniteljske populacije, a njegov politički angažman ruši tezu o braniteljima kao glasačima desnice kao jedine opcije. - Uvijek se govorilo da su branitelji isto što i HDZ ali to nikada nije bila istina nego spin - odlučan je Bajan, pa dodaje da je Hrvatsku branilo 11.000 pripadnika srpske nacionalne manjine te iskreno žali što neki od njih nisu na čelu neke od političkih opcija. S druge strane, veseli ga sve jači angažman branitelja u politici, a s jednim od njih, umirovljenim generalom Jozom Milićevićem, skupa će jurišati na glasove potpore Sandri Švaljek.

‘Nešto se mora poduzeti’

– Ne možemo reći da u politici dosad nije bilo branitelja kao i onih koji su se predstavljali kao predstavnici populacije, no pitanje je što su uistinu napravili za nju – kaže general Milićević, koji se nikada nije svrstavao ni uz lijeve ni uz desne. – Tigrovi su uvijek bili zagrebačka brigada koja se nikome nije priklonila. Politički sam se angažirao jer sam se počeo osjećati kao stranac. I ne bi me boljelo da živim u Njemačkoj, ali kad se tako osjećam u zemlji za koju sam se borio, shvatio sam da nešto moram poduzeti – rekao je Jozo Milićević.

> > Švaljek u drugom krugu jača i od Bandića i od Mrak Taritaš

> > Tko god osvoji Zagreb, neće vladati puni mandat jer će biti bez većine u Skupštini

Komentara 35

MA
MarijanaJug
07:57 24.04.2017.

Ma kakva Svaljek,Prgomet je prava osoba za gradonacelnika,covjek je najiskreniji ako mu nesto smeta kaze ne dira ga tko je i sto i takav iskren nam treba !!!

BR
BrunoBrun
18:56 23.04.2017.

Branitelji su uz doktora Prgometa!!

FI
filipovicanto
18:45 23.04.2017.

branitelji su uz Prgometa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije