Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osmeročlana obitelj

Perilica za rublje radi im i do pet puta dnevno

Perić
Foto: X Factor Adria
1/3
Autor
Sandra Golemac
01.04.2015.
u 13:00

Odrastanje u velikoj obitelji je bogatstvo, kažu roditelji šestero djece koja su nastupala u X Factoru Adria i prošla u drugi krug natjecanja

Filip je šef u kuhinji, glavni zabavljač u kući i najbolji je u nogometu. Josip je najstariji, završio je matematiku i svi se njime ponose jer bi uskoro trebao postati profesor. Monika obožava knjige i film, najraspjevanija je doma, a završila je Katoličko-bogoslovni fakultet. Ivan završava Kineziološki fakultet, trenira djecu u NK Lučko i već 12 godina svira gitaru. Jelena je maturantica u Općoj gimnaziji i želi upisati predškolski odgoj, a najmlađa Katarina završava osnovnu školu, najbolje svira klavir i mezimica je u obitelji.

Iako imaju različite interese, ovu braću i sestre sigurno veže jedna stvar – pjesma.

U kući kao na kolodvoru

U kući mnogobrojne obitelji Perić u Donjem Stupniku uvijek je, kažu, bučno i veselo. Uvijek se pjeva. Upravo je prije mjesec dana za nedjeljnog ručka Jeleni sinula ideja da osnuju grupu i prijave se na X Factor Adriju.

Nisu mnogo razmišljali, zaputili su se u Beograd, prvi put zajedno hrabro stali na pozornicu i oduševili žiri koji ih je poslao u drugi krug natjecanja.

– Bilo je to predivno iskustvo, dobili smo odlične komentare i sada s nestrpljenjem čekamo da nam jave kada će početi drugi krug – uzbuđeni su Monika, Ivan, Filip, Jelena i Katarina, braća i sestre iz grupe Infinitas.

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL/ilustracija

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

To što su se prijavili na natjecanje, roditelje nije nimalo iznenadilo.

– Stalno pjevaju pa im nismo htjeli biti prepreka – kaže majka Ana-Marija Perić, dok je otac Stipe priznao da je u početku negodovao jer je mislio da će djeca zbog pjevanja zapustiti školu i obveze.

Odrastanje u velikoj obitelji je bogatstvo – kažu Perići.

– U našoj je kući kao na kolodvoru. Zato je jako čudno kada je tišina – kaže otac Stipe.

Javni prijevoz problem

Majka Ana-Marija uvijek se prva ustaje, ostali na brzinu doručkuju i jure u školu, na treninge, zbor i ostale obveze. Jedini im je problem, kažu, gradski prijevoz.

– Autobus ide svakih sat vremena pa se moramo snalaziti. Onda umiljato tatu pitamo da nas vozi – ističe Monika, dok otac Stipe na to kaže kako je dovoljno samo reći da su njihova dva auta prešla više od 600 tisuća kilometara jer svakoga od njih četiri puta tjedno vozi na zbor i treninge.

U njihovoj se kući po cijeli dan čuje zvuk perilice za rublje, prosjek je tri dnevno, a vikendom čak i pet puta. Roditelji Perić kažu da nikada nisu razmišljali koliko djece žele, dobili su ih šestero, sretni su, a recept su upornost, volja i naravno – pjesma.

Komentara 1

IV
Ivanveliki
01:25 03.04.2015.

samo recite koji model imate, jer je postala umjetnost pronaci dugotrajnu perilicu. Toga kao da vise nema

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije