Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Velesajmu "Pravo doba"

Penzići poletniji uz besplatne frizure, manikure i preglede

21.05.2015., Zagreb - Na Zagrebackom velesajmu Milan Bandic otvorio je prvi sajam Pravo doba za starije osobe namijenjen starijoj populaciji, kao i cijelim obiteljima s ciljem promoviranja kvalitete zivota u trecoj zivotnoj dobi. Photo: Anto Magzan/PIXSEL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/3
22.05.2015.
u 09:30

Besplatna korekcija obrva, mali besplatni sistematski pregled, besplatne radionice "shabby chica" i filcanja te izrade nakita... mnoge aktivnosti pripremili su na Zagrebačkom velesajmu u sklopu trodnevnog sajma "Pravo doba", namijenjenom starijim osobama.

Tako će sutra pod motom "Ma tko 'šiša' penziće? Mi, i to besplatno!" frizeri iz Udruženja obrtnika Grada Zagreba pokloniti umirovljenicima besplatno friziranje. Jučer su također čitav dan posjetiteljima radili besplatne manikure.

– Nismo stali raditi otkako smo sjeli za štand – rekla je Ana-Marija Štingl iz kozmetičkog salona Valeno, inače praktikantica. Svoje su ručne radove pokazale i umirovljenice iz udruge Črnomerec, Sloboština i Trešnjevka. Oni iz Trešnjevke prodavali su magnete koje su ukrasili sušenim cvijećem, Katarina Čretnik (78) pokazala je nakit koji izrađuju na raznim radionicama. Iz Sloboštine su pak izložili ogrlice i narukvice rađene od konca i vune.

– Okupljamo se jednom tjedno, a cijene onog što izradimo simbolične su, tek toliko da pokrijemo materijal. Većinu stvari ipak poklonimo – kažu Biserka Hunjadi Hrenar (59) i Ana Rimac (71). Na Trgu kreativnih vještina danas će pak članovi Domova umirovljenika grada Zagreba na radionicama pokazivati što sve znaju i zainteresirane posjetitelje naučiti različitim vještinama: kako izraditi sapune, čestitke, cvjetove od salveta, slikati vinom, izraditi predmete od gline...

Od 10 do 11 sati posjetitelji će vidjeti pokazne vježbe medicinske joge na otvorenom prostoru, dok će u dvorani Cres u isto vrijeme moći čuti o mogućnosti ostanka na tržištu rada nakon pedesete.

Od 15.30 sati govorit će i o pravima starijih u Zagrebu.

Komentara 3

DU
Deleted user
09:47 22.05.2015.

Bilo bi im pametnije da se vrate na selo od kuda su i došli u Zagreb, uhvate se motike da prehrane djecu i unučad koji su zahvaljujući njima sada ''zasluženim'' umirovljenicima, bez posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije