Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebparking

Parkiranje od danas plaćajte i kupnjom karte na kioscima

karta
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
31.07.2014.
u 09:00

Prednost kupnje karte na kiosku je da ne treba imati sitne kovanice ni novac na mobitelu

Karte za parking od danas se u Zagrebu ponovno mogu kupiti na kiosku. Za razliku od nekadašnjih karata koje je trebalo ispuniti i staviti ispod vjetrobranskog stakla, nove karte neće trebati ostavljati u automobilu jer će se obavijest slati elektroničkim putem.

– Ovime nadopunjujemo mogućnost kupnje parkirališnih karata na automatima ili slanjem SMS poruke kazao je Robertino Ojdenić iz Zagrebparkinga.

Pojasnio je kako će građani kartu na ovaj način moći kupiti na više od 200 prodajnih mjesta kioska Tiska i 150 kioska iNovina. Korisnici će na kiosku moći kupiti i polusatnu, satnu i višesatnu kartu za sve zone, dnevnu kartu, komercijalne karte za tjedan, mjesec ili godinu dana, kao i platiti dnevnu kartu odnosno kaznu.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

- Elektronska parkirna karta je nova usluga iz Zagrebparkinga koji inače konstantno radi na inovacijama, a posebno će dobro doći strancima i onima koji imaju mobitele na bonove - kazala je Ana Preost, direktorica tvrtke.

Kako funkcionira kupnja preko kioska želio se uvjeriti i sam gradonačelnik Milan Bandić pa je kupio jednu parkirnu kartu. - Ja sam pokusni kunić, a građane pozivam da se koriste bilo kojom od tri opcije za plaćžanje parkinga, onom koja im najviše odgovara - istaknuo je Bandić.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Iz Tiska su kazali kako ovime dokazuju da su tvrtka koja osluškuje potrebe kupaca ali i prati moderne trendove. - Vjerujemo da će Zagrepčani prihvatiti ovu novu uslugu jer će sada brže i jednostavnije moći kupiti parkirnu kartu - kazao je Jurica Jurić, direktor sektora razvoja i marketinga Tiska.

Nemate sitno ili ne šaljete SMS? Po parkirne karte opet na kiosk

Komentara 1

IB
Ivan Brnčić
20:30 31.07.2014.

ovaj mali kiosk pretvaraju u šoping centar - ZET, Pšota,ZGparking, banka, otkup papira, kava za van, ulaznice, kopiranje, foto-studio..sam kaj zaboravil? a prodavačice imaju istu plaću kao što su pred 5 godina prodavale samo novine, hladne sokove i duhanske proizvode..strašnoo kaj delaju tim ljudima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije